Onderzoek opgestart naar beleving van vaste gasten in Zeeland

Zeeland telt meer dan 100.000 vaste gasten: mensen met een eigen vakantie-accommodatie in Zeeland, zoals een tweede woning, een jaarplaats of seizoenplaats op een camping of een vaste ligplaats in een jachthaven. Deze groep gasten blijft in veel toeristische onderzoeken buiten beschouwing, maar wordt nu onder de loep genomen.

Molecaten park Wijde Blick

In 2017 heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme in samenwerking met Zeeuwse overheden en ondernemers onderzoek gedaan naar vaste gasten in Zeeland. Uit dit onderzoek bleek dat vaste gasten gemiddeld zo’n 70 nachten per jaar op hun Zeeuwse vakantieadres doorbrengen en dat zij liefst nog meer tijd in Zeeland zouden willen doorbrengen. Gezamenlijk gaven deze gasten in 2017 zo’n € 184 miljoen uit in Zeeland, waarvan 38% terechtkomt in winkels en 23% in de horeca. Hoe is de situatie nu, vijf jaar later, na een coronapandemie en kijkend naar verschuivingen in het aanbod op campings en vakantieparken?

Op dit moment herhaalt HZ Kenniscentrum Kusttoerisme het vaste gasten onderzoek. Voor een deel is de vragenlijst hetzelfde gebleven. Hierdoor kunnen vergelijkingen met 2017 gemaakt worden. Verder zijn een aantal nieuwe actuele thema’s toegevoegd. De resultaten van dit onderzoek worden begin 2023 verwacht.

Momenteel wordt de online vragenlijst via ondernemers verspreid. Om een goed beeld te krijgen van vaste gasten in alle Zeeuwse regio’s, is het belangrijk dat zo veel mogelijk vaste gasten de vragenlijst invullen. Bent u een toeristische ondernemer (in Zeeland) met vaste gasten op uw bedrijf? Deel dan bijgevoegde link met uw gasten! Heeft u zelf een tweede woning, vaste ligplaats, jaar- of seizoenplaats in Zeeland? Vul dan de vragenlijst in en maak kans op één van de 20 prijzen.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *