Onderzoek naar vrijetijdssector Utrechtse Heuvelrug

In totaal telt de regio Utrechtse Heuvelrug ruim 750 bedrijven die actief zijn in de vrijetijdssector. Het grootste deel, ruim 40 procent van deze bedrijven, zijn eetgelegenheden. Verder zijn er op de Utrechtse Heuvelrug relatief veel sportvoorzieningen en bedrijven zijn die vakantiewoningen verhuren. Dit zijn slechts enkele van de conclusies uit het onderzoek naar de structuur van de vrijetijdssector op de Utrechtse Heuvelrug.

De regio Utrechtse Heuvelrug vervult met zijn fraaie landschap een belangrijke vrijetijdsfunctie. De gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug, Rabobank Utrechtse Heuvelrug en Projectbureau Vallei & Heuvelrug wilden allen graag meer inzicht in het economische belang van deze sector en de positie die de regio met haar vrijetijdsfunctie binnen Nederland inneemt.

Het onderzoek biedt inzicht in de economische omvang en prestaties van de sector en de herkomst van de bestedingen die er worden gedaan. Een en andere plaatsen we in het perspectief van andere toeristische regio’s en de sector als geheel.

Meer informatie: www.wantbuitengebeurthet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *