Vol vertrouwen in de potentie van korte vakantie met creatieve workshops

Op de beurs KreaDoe in Utrecht kwamen we een bijzonder initiatief tegen; Arts en Crafts at Sea. Creatief onderneemster Karen Plantinga heeft midden in de zomer van 2019 de strandlocatie Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee gereserveerd voor een creatieve workshop 3-daagse.

Zie ook: Creatieve Hobbybeurs biedt inspiratie voor workshop-aanbod

Tijdens het zomerse weekend zijn er negen inspirerende workshopaanbieders uitgenodigd om de deelnemers wat nieuws aan te leren. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende arrangementen. Plantinga legt op de website uit waarom zij markt ziet in dit soort workshops: “Wat me opvalt is dat het best lastig is om materialen uit te proberen en goede workshops te vinden. En als je ze vindt, zijn ze vrij prijzig en vaak door de week. Dat is lastig te combineren met werk en gezin. Zowel op beurzen als in de winkel moet je vaak zoeken en niet iedere winkelier is genegen je iets te laten uitproberen voordat je het aanschaft. Dit heeft me ertoe doen besluiten om een workshopweekend te gaan organiseren. Tijdens de workshops krijg je goede uitleg van de materialen en ga je gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis.”

Begroting moet wel rondkomen
In het VIP-arrangement van € 295 zijn o.a. 3 workshops (van 1,5 uur) en 2 hotelovernachtingen inbegrepen. Het is voor Plantinga een spannende tijd, want er zijn minimaal 100 deelnemers nodig om het evenement break even te laten draaien. Het hotel rekent (zeker in deze periode) de gewone prijzen voor de huur van de hotelkamers en workshopruimtes; inclusief haar eigen verblijf. Naast de inkomsten van de deelnemers zijn er ook nog sponsors van het weekend. Dit zijn vooral van bedrijven die materialen voor creatieve hobby’s leveren.

Plantinga laat desgevraagd weten dat zij ook open staat voor het organiseren van een workshopweekend buiten het hoogseizoen. Ze had zich niet gerealiseerd dat dit voor recreatiebedrijven een mooie trekpleister kan zijn op momenten dat de accommodatie normaal niet helemaal gevuld is.

Meer informatie: www.hobby4you2.nl

Red.: In de verblijfsrecreatie wordt het aanbod aan workshops en academies steeds uitgebreider en gevarieerder. Waar van oudsher knutselprogramma’s werden georganiseerd door het animatieteam zie je dat workshops op sommige parken een eigen specifiek ingerichte ruimte krijgen. (o.a. Hof van Saksen en Ter Spegelt) Het nieuwe en bijzondere workshopaanbod is meer dan een servicemodel, maar zorgt voor een ‘reden om te boeken’ Zie ook Kansen en succesfactoren van workshops in het artikel over KreaDoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *