Verlaag het energieverbruik op de werkvloer

Energie besparen en duurzaam inkopen zorgt niet alleen voor een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen, ook kan het je een fraaie besparing opleveren. Door je energieverbruik te verlagen houd je aan het eind van het jaar geld over door een verlaging van je energierekening.

Een duurzamer klimaat speelt een steeds belangrijkere rol voor veel mensen. Niet alleen voor particulieren, ook voor ondernemers. Door voor een duurzaam beleid te kiezen draag je als bedrijf bij aan het tegengaan van een verslechtering van het milieu en klimaat. Er zijn verschillende manieren om energie te besparen op de werkvloer. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over!

Groene energie binnen je bedrijf
Verschillende energieleveranciers in Nederland bieden tegenwoordig groene stroom aan. Hoewel deze groene stroom lang niet altijd zo groen is als mensen vaak denken, dragen energieleveranciers met hun groene stroom bij aan een beter klimaat. Groene stroom betekent vaak dat je grijze stroom verbruikt, wat de energieleveranciers compenseren door groene projecten financieel te ondersteunen. Bij deze groene projecten kun je denken aan het aanplanten van nieuwe bossen, het opbouwen van grote parken met zonnepanelen, enzovoorts. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf zonnepanelen te plaatsen en op die manier groene stroom op te wekken.

Besparen door online te vergelijken
Naast de verschillende mogelijkheden om bij te dragen aan een groenere wereld, kun je ook op andere manieren besparen op je energiekosten. Wanneer heb jij de energietarieven van verschillende energieleveranciers bijvoorbeeld voor het laatst met elkaar vergeleken? Energie vergelijken via een online vergelijkingstool kan je op jaarbasis al snel enkele tientallen euro’s besparen. Voor grotere organisaties loopt dit financiële voordeel logischerwijs nog verder op. Op basis van je huidige verbruik en het oppervlak van je bedrijfspand kan een vergelijkingstool een handige berekening voor je maken. Vanuit deze vergelijkingstool kun je vervolgens direct een nieuw energiecontract afsluiten.


met dank aan:
Overstappen.nl. Dit is een onafhankelijk platform dat voor verschillende producten de eigenschappen en prijzen van leveranciers in kaart brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *