Veel ouders vinden kindermenu’s ongezond

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) constateert dat kinderen te weinig groente en fruit binnen krijgen. Twee op de drie ouders zegt geen gezonde en gevarieerde kindermenu’s te kunnen vinden in de horeca. En de consumentenbond heeft de kindermenu’s van Nederlandse restaurants geïnventariseerd. Conclusie: veruit de meeste restaurants serveren niets anders dan frituurvoedsel met appelmoes.

De redactie van het bedrijfschap Horeca en Catering roept horeca-ondernemers dan ook op om mee te denken over het kindermenu 2.0. Wat zijn de alternatieven voor de patat, kroket en frikandel?

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Ook Patricia Schutte van het Voedingscentrum staat achter de oproep: “Er zou inderdaad wat meer aandacht besteed moeten worden aan de kwaliteit van kindergerechten. Wij adviseren voor kinderen als avondmaaltijd 150 gram groente, 80 gram vlees, vis of vervangers en 150 gram aardappelen of een ander zetmeelproduct. En wat de gezondheid van de kinderen betreft: dan moeten die aardappelen en dat vlees natuurlijk niet gefrituurd worden.”

Gelijk aan de slag?

  • Vraag aan ouders wat zij graag op je kinderkaart zouden willen zien. Zij weten vaak het beste wat hun kinderen lekker vinden en wat goed voor ze is.
  • Via het Voedingscentrum kun je een boekje bestellen over gezond eten en bewegen voor kinderen van vier tot achttien jaar. Op hun website zijn verschillende tips te vinden.
  • Vanaf eind zomer kan je o.a. over dit onderwerp discussiëren en ideeën delen met collega ondernemers op MijnHoreca.nl. Je kunt je nu alvast inschrijven.

Discussieer mee op: www.kenniscentrumhoreca.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *