Vakbonden dreigen met acties om CAO recreatie

De vakbonden hebben op 11 juli het eindbod van de RECRON afgewezen. De vorige CAO had als einddatum: 30 juni 2014. De recreatiesector zit daarmee in een CAO-loze periode. In een brief aan de RECRON eisen de vakbonden dat zij voor 25 juli een uitnodiging ontvangen voor verder overlag, met daarbij een nieuw en verbeterd bod. Als deze uitnodiging uitblijft, dan kan de sector acties verwachten.

de verlopen CAO
de verlopen CAO

In de brief die namens de vakbonden FNV recreatie, Abvakabo FNV en CNV vakmensen aan de RECRON werd gestuurd, noemen zij het eindbod ver, ver onder de maat. Het eindbod werd afgewezen, zelfs zonder deze eerst voor te leggen aan de leden. Onderwerpen waar de bonden ontevreden over zijn:

  • er kan geen enkele afspraak worden gemaakt over het op termijn en stapsgewijs afschaffen van jeugdlonen
  • het loonbod is meer dan onvoldoende; en ook over de ingangsdatum is ontevredenheid
  • en verder worden er enkele afspraken genoemd waarover in principe overeenstemming was bereikt, maar waarbij de nadere uitwerking niet naar wens is.

RECRON is teleurgesteld over de reactie die zij ontvingen , want zij is van mening dat de voorstellen die zij gedaan heeft alleszins redelijk en passend zijn. De brief van de bonden zal in de Arbeids Voorwaarden Commissie van RECRON besproken worden, waarna een reactie zal worden opgesteld.

Beide partijen hebben op hu website een artikel gemaakt waarin ze hun standpunten uitleggen en ook inzicht geven in de consequenties van de CAO-loze periode.

Meer informatie:
www.recron.nl
https://www.fnvrecreatie.nl/770/laatste-nieuws-.html
Brief van FNV aan RECRON (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *