Vacatureaanbod Horeca en Toerisme daalt met 17% t.o.v. 2011

Vergeleken met 12 maanden terug staat het vacatureaanbod in horeca en toerisme 32 punten lager; een daling van 17 procent. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index nam in juni met 1 punt af en daalde ten opzichte van een jaar geleden met 19 punten. Hiermee staat het vacatureaanbod op 78 punten.

Monsterboard noemt als klein lichtpuntje dat deze sector (Horeca en Toerisme) voor de derde maand op rij en in juni met 9 punten steeg. Daarmee herstelt het aanbod zich iets ten opzichte van de forse daling die vanaf juli 2011 plaatsvond. De index heeft geen automatische correctie voor seizoensinvloeden. De daling op de hele arbeidsmarkt (alle sectoren) in juni 2012 was -20%.

“Economische indicatoren geven aan dat het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie laag blijft. Het vacatureniveau in juni staat zoals verwacht dan ook lager dan 12 maanden geleden”, aldus Warren Hammond, managing director bij Monsterboard.nl. “Hoewel online recruitment terugloopt, blijft het niveau redelijk stabiel. De OESO voorziet in haar laatste voorspellingen een voorzichtig herstel van de economie in de tweede helft van 2012. Wij hopen dat dit enigszins positieve geluid door zal klinken op de arbeidsmarkt.”

Meer informatie: Monsterboard Employement Index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *