Toename wespen en mieren door het mooie weer

Het warme weer zorgt ervoor dat Rentokil, de experts in ongediertebestrijding, in juli 5 keer zoveel wespenmeldingen heeft ontvangen dan in het vrij koele juni. En Drogisterij.net voorspelt dat het aantal mieren in de augustusmaand explosief zal stijgen. En dat zijn juist de gasten die je niet zo graag tegenkomt op een vakantie.

Wespen
Nicole van Veldhuizen, Marketing Director bij Rentokil Pest Control vertelt: “Wespen kunnen grote overlast veroorzaken, maar voor sommige mensen kunnen ze ook gevaarlijk zijn. Rentokil wil graag weten waar de meeste wespen zitten en tegelijkertijd informatie geven over het voorkomen van een wespensteek. Op een website geeft Rentokil informatie. Door de tijdlijn af te spelen kan gezien worden waar wespen per maand overlast veroorzaken en hoe de last van wespen zich verspreidt.” Door de hoge temperaturen zijn mensen meer buiten, hierdoor komen ze eerder in contact met wespen. Dit verhoogt het risico om gestoken te worden.
Meer informatie (ook over bestrijding): www.rentokil.nl/ongediertekaart
Ook interessant: Product Wespenverdrijver op de website van de RECRON

Nederland+geplaagd+door+mieren+1jpgMieren
Door grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd in combinatie met de hoge temperaturen in het vooruitzicht is de verwachting dat het aantal mieren in augustus explosief toeneemt. Mieren zijn altijd opzoek naar zoetigheden, voedselresten, vocht en nestgelegenheid. In het voorjaar en de winter worden zijn ze vooral opzoek naar warmte, maar nu zoeken ze vooral vochtige plaatsen op. In de keuken zijn ze vaak terug te vinden in de gootsteen, het koffiezetapparaat of in de vaatwasmachine. In de badkamer zijn ze dol vochtige washandjes en de afvoer van de waterleidingen.
Meer informatie: www.drogisterij.net/blog/nederland-geplaagd-door-mieren

2 reacties

  1. Voorzichtigheid is geboden bij het werken in de tuin en tijdens het fietsen! Bedek het lichaam zoveel mogelijk (bijvoorbeeld door middel van een hoed, handschoenen, een bloes met lange mouwen en lange broek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *