Thema Toerisme en Vrijetijdscongres; Return on investment

Op donderdag 20 september vindt het Tweede Toerisme- & Vrijetijdscongres plaats. Het congres is een initiatief van de vier HBO-opleidingen Toerisme van Nederland en NRIT Media. De eerdere editie van het congres was voor de deelnemers een bron van inspiratie en netwerk en trok ruim 200 bezoekers!

Dit jaar staat het congres in het teken van ‘Return on Investment in de toeristische sector’. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden; we leven midden in een economische crisis. Maar hoe gaat de toeristische sector daar mee om? De budgetten worden steeds scherper afgelijnd en we moeten inventiever te werk gaan. In dat geval meer dan genoeg opportuniteiten en uitdagingen! Maar welke business modellen werken dan het beste? En welke producten en diensten leveren voldoende rendement?

Het congres, onder leiding van Prof.dr. René van der Duim (Wageningen University) is het kennisuitwisselings- en netwerkmoment van het jaar voor iedereen die werkzaam is in de Nederlandse toerisme- en vrijetijdssector. Keynote spreker  Prof. dr. ir. Jan Rotmans (Erasmus Universiteit Rotterdam) gaat in op de transitie in de toeristische sector en wat dit betekent voor investeringen. Het boeiende programma combineert deze uitstekende keynote met verdiepende parallelsessies. Deze parallelsessies bieden volop de gelegenheid tot kennisoverdracht rond actuele thema’s in het werkveld, te weten:

  • Regionale meerwaarde
  • Succesvol ontwikkelen van low-cost airports
  • Transitiemanagement
  • Economische benefits

Data en locatie
Het Tweede toerisme- en vrijetijdscongres vindt plaats op donderdag 20 september 2012 bij Saxion Hogeschool te Deventer. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse toerisme- en vrijetijdssector. Verwacht worden zo’n 200 deelnemers.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.hettoerismeenvrijetijdscongres.nl of contact opnemen met het congressecretariaat van Arko Sports Media via telefoonnummer 030 707 30 70 of e-mail: conferences@sportsmedia.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *