Slagboom vakantiepark automatisch open voor ambulances

Als eigenaar van een terrein, bijvoorbeeld een bungalowpark of camping, sta je er misschien wel nooit bij stil: hoe goed is het hele gebied eigenlijk te bereiken voor ambulances? En worden die daarbij niet gehinderd door slagbomen of verzinkte paaltjes? Zeker bij spoedeisende hulp kan iedere minuut van levensbelang zijn.

Elwin KlappeSOS Toegang: automatisch openen
Vanuit de dagelijkse praktijk merkte Regionale Ambulance Voorziening (RAV) IJsselland dat er vaak obstakels zijn, die een snelle hulpverlening in de weg staan. Daarom is er nu de mogelijkheid je aan te sluiten bij SOS Toegang: door een speciale zender kan de ambulance zelf slagbomen, roldeuren en verzinkbare paaltjes openen.

“Een veilig gevoel voor ons, en onze gasten”
Je moet er immers niet aan denken: er is spoedeisende hulp nodig en de ambulance staat vast bij de slagboom. Het overkwam een gast op vakantiepark Gerner. Elwin Klappe, coördinator van Buitenplaats Gerner vertelt: “Door een simpel toeval kwamen we in een hele benarde situatie terecht. De ambulance moest snel ter plaatse zijn en daarom hadden we de slagboom op afstand open gemaakt. Een nietsvermoedende gast reed echter eerder door de slagboom. Daardoor ging deze automatisch weer dicht en pas na enkele telefoontjes konden we de slagboom weer opnieuw op afstand openen. In zo’n situatie kost dat heel veel tijd. Dat was eens, maar nooit weer! Nu maken we gebruik van SOS- Toegang, zo zijn we verzekerd van vrij baan voor de ambulancediensten. Een veilig gevoel voor ons en onze gasten”.

“Vrij baan voor ambulances op verschillende terreinen”
Gerard Berendschot, projectleider SOS Toegang vanuit RAV IJsselland herkent veel in het voorbeeld van Elwin Klappe: “Steeds vaker zullen ouderen die onze hulp nodig hebben zich bevinden op bungalow parken. De bereikbaarheid van deze parken wordt soms belemmerd door een slagboom. Het accepteren van sleutels of pasjes om toegang tot bungalowparken en terreinen te krijgen is echter geen oplossing. Er zijn teveel objecten in de regio om dit beheersbaar te houden. Bovendien helpt dat niet als een ambulance uit een aangrenzende regio komt om uw gasten te helpen. Om eigenaren een oplossing te kunnen bieden is SOS Toegang gestart vanuit RAV IJsselland. Door middel van een zender in de ambulance en een ontvanger bij deelnemende objecten is het mogelijk om tot aan de bungalow te navigeren zonder belemmering. En natuurlijk geldt dit ook voor andere terreinen, zoals campings, flatgebouwen met een slagboom, bedrijven met elektrische hekken….”

Patiëntveiligheidsprijs
SOS- Toegang is onderdeel van ‘Speuren naar deuren’ waarmee RAV IJsselland de prestigieuze nationale patiëntveiligheidsprijs voor ambulancezorg won.

Meer informatie: www.sostoegang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *