Seizoensbedrijven en flexkrachten vallen nog altijd buiten diverse regelingen

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat voor een aantal problemen rondom de NOW-regeling wordt gezocht naar oplossingen. Dat bleek op 14 april in een overleg in de Tweede kamer met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Camping Geversduin

Voor seizoenbedrijven zegde de minister toe op zoek te gaan naar oplossingen buiten de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) om. De loonkostenvergoeding uit de NOW wordt nu berekend op basis van de loonsom in januari en de omzet over het hele vorige jaar. Juist seizoenbedrijven in de horeca- of recreatiesector hebben in januari weinig of geen mensen in dienst en komen door die gemiddelde omzet in de knoei. Ook gaat de minister, zoals gevraagd door de Stichting van de Arbeid, op zoek naar oplossingen voor flexkrachten die buiten allerlei regelingen dreigen te vallen. 

Bon en meer informatie: www.mkb.nl


Eén reactie

  1. Buiten de regelingen vallen ook veel toeleveranciers in de recreatiesector en evenementensector. Door concentratie op SBI codes ontstaat willekeur in vergoedingen voor sectoren en bedrijven. Dat levert ongelijkheid op en willekeur. Volgens mij worden daarmee de basis rechtsbeschermingen aangetast. Volgens mij zijn andere simpeler wijze van vergoedingen mogelijk, door een eindafrekening te maken op basis van omzet en winst in 2019 in vergelijking met 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *