Roompot en Hogeschool Zeeland starten met opleiding parkmanager

Roompot Academy gaat haar opleidingsprogramma uitbreiden. Roompot Vakanties start samen met HZ University of Applied Sciences een tweejarig hoger onderwijsprogramma. Deelnemers worden klaargestoomd voor een functie als parkmanager bij Roompot Vakanties. In oktober vorig jaar startte Roompot al een eigen toeristische opleiding om het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel in de toerismesector terug te dringen.

Toekomstige parkmanagers krijgen tijdens het tweejarige programma diverse masterclasses en doen daarnaast veel praktijkervaring op bij verschillende parken van Roompot. “De afgelopen jaren is de functie van parkmanager sterk veranderd, hij of zij heeft nu andere taken dan voorheen”, aldus CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties. “Een nieuwe, innovatieve opleiding is daarom van groot belang.”

Roompot Vakanties vindt het belangrijk dat parkmanagers communicatief vaardig en zeer servicegericht zijn en sterk in hun schoenen staan om innovatie in de parken te sturen. Ze moeten volgens de initiatiefnemers van de opleiding in staat zijn het bedrijf op een andere manier te leiden, bijvoorbeeld door het inzetten van losse strategische projectteams die ook de ruimte krijgen om beslissingen te nemen. HZ University helpt Roompot deze doelen te verwezenlijken. De hogeschool heeft ruime ervaring met het opleiden van professionals en het direct toepassen van de lesstof op de werkplek. Dat HZ een volledige opleiding ‘in huis’ bij een andere organisatie verzorgt is uniek.

Scheefgroei
De sector heeft al lange tijd te maken met een enorme scheefgroei tussen de vraag naar en het aanbod van banen. In 2015 waren er volgens het CBS 529.000 Nederlanders werkzaam in toerisme en recreatie, terwijl de vraag dat jaar met 21 procent steeg tot 626.000. Het tekort wordt onder meer veroorzaakt omdat het toerisme in ons land de laatste jaren flink in de lift zit. Het aantal bezoekers aan ons land steeg vorig jaar met acht procent, terwijl de toeristische bestedingen met vijf procent stegen.

“De vooruitzichten voor de studenten zijn bijzonder gunstig”, aldus Van Cutsem. “Wie de opleiding afrondt vindt, door de grote vraag, vrijwel meteen een baan met toekomstperspectief.” Toekomstige parkmanagers volgen een deel van de opleiding op het Roompot Beach Resort in Kamperland. Tijdens de andere helft van de studie heeft de student keuze uit de parken: Katjeskelder in Oosterhout, Hof Domburg, ’t Wolfsven in Mierlo, Egmond aan Zee en het Duitse Bad Bentheim. De tweejarige opleiding tot parkmanager gaat dit jaar van start.

Meer informatie:
Roompot Academy
HZ University of Applied Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *