RECRON verbijsterd over verhoging toeristenbelasting gemeente Ommen

RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland, heeft met verbijstering kennisgenomen van de plannen van de gemeente Ommen om de toeristenbelasting in 2017 met 20% te verhogen. Met deze voorgenomen stijging wordt Ommen in Overijssel veruit de duurste gemeente voor de campingsector en groepsaccommodaties.

Beerze Bulten in Ommen (Beerze)
Beerze Bulten in Ommen (Beerze)
De toerist moet met deze voorgestelde verhoging boeten voor bestuurlijke fouten van de gemeente Ommen. De verhoging zou tijdens de vergadering van het Toeristisch Platform op 30 mei jl. aan de orde moeten komen, maar is door het gemeentebestuur niet gemeld. Het vertrouwen in het gemeentebestuur is dan ook beschaamd, aldus RECRON.

Vertrouwen beschaamd en toerist moeten boeten voor bestuurlijke fouten
In 2014 werden met het college B&W afspraken gemaakt over de toeristenbelasting. Na vele jaren strijd zou het tarief voor 2015 niet worden verhoogd. Voor de jaren daarna is afgesproken dat er ten hoogste een stijging zou plaatsvinden met het stijgingspercentage van het prijsindexcijfer en zou er gekeken worden naar alternatieven. Om nu zo maar de toeristenbelasting met 20% te verhogen lijkt nergens op!

RECRON, heeft mede namens de aangesloten recreatieondernemers, vanochtend een brief naar de gemeenteraad gestuurd waarin zij haar verbijstering uit. In de brief heeft RECRON ook alternatieven aangereikt en verzocht om deze brief a.s. donderdag in de commissievergadering van de gemeente te behandelen.

Bron, en mer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *