Vakantiepark TerSpegelt verkozen tot Leerbedrijf van het Jaar 2016 Recreatie

Welk recreatiebedrijf gaat het best om met stagelopers? dit jaar werd vakantiepark TerSpegelt verkozen tot beste leerbedrijf van 2016. De stagebegeleider legt uit dat het begeleiden van leerlingen maatwerk is: “Iedereen heeft andere capaciteiten, leerdoelen en ambities. Daar moet je goed op inspelen.”

ter spegelt stageTer Spegelt zat in de finale van de verkiezing, samen met Vacansoleil en Roompot-park ‘Hof Domburg’. Zowel de deskundige jury als het publiek (op de vakdag recreatietoppers) kozen voor Ter Spegelt als beste leerbedrijf. De jury heeft de drie bedrijven bezocht en beoordeeld op de volgende criteria: opleidingsbeleid, innovatie, het contact met de school, opleidingsklimaat, begeleiding door de praktijkbegeleider en het vervullen van een ambassadeursrol voor de sector.

Uit het juryrapport: “TerSpegelt biedt een uitdagende en innovatieve leeromgeving waar zelfs contact met de ouders van de stagiair onderdeel van uit maakt.” Een stagiair noemde in een presentatie van het bedrijf ook als pluspunt dat zij volledig serieus werd genomen als medewerker van het bedrijf; je bent hier geen tweederangs medewerker. Zij won zelf de prijs voor ‘beste werknemer van het jaar’ bij TerSpegelt.

Ook uit de nominaties van de andere recreatiebedrijven kwamen nuttige aanbevelingen. Zo heeft de Roompot een uitgebreid stage-volgsysteem opgezet. De stagiair komt tijdens de stage in aanraking met verschillende functies binnen het bedrijf. Bij Vacansoleil is sprake van een zeer professionele aanpak, met als extra uitdaging dat stagiaires door heel Europa worden begeleid. Daarbij wordt intensief samengewerkt met de opleiding. Er is zelfs een Vacansoleil Academy.

Nieuwe naam SFRecreatie
Tijdens de bijeenkomst Recreatie toppers 2016, op 16 februari in het spoorwegmuseum, werd ook de nieuwe naam voor SFRecreatie (www.sectorrecreatie.nl) bekend gemaakt: KIKK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *