Rabobank stelt bedrijfsprognoses positief bij

Na een aantal mindere jaren neemt de vraag in Horeca en Recreatie licht toe in 2014. Dat laat de Rabobank weten in haar bijgewerkte sectorprognoses. De groei wordt vooral gedragen door de zakelijke gasten en het inkomend toerisme. Desondanks is er nog steeds sprake van een sterk verzadigde markt na de explosieve groei van het aantal bedrijven in de afgelopen jaren.

cappucino-300x203Breed herstel
Horeca en Recreatie zijn niet de enige sectoren die profiteren van de aantrekkende economie. Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden. Niet alleen het uitvoervolume neemt toe, maar ook de binnenlandse bestedingen stijgen weer licht. De Rabobank verwacht dat het private investeringsvolume in 2014 met 4 ¾ % toeneemt. De particuliere consumptie krimpt in 2014 met 1%. Dat is minder dan voorgaande jaren en minder dan eerder verwacht.

“Eind vorig jaar waren we voorzichtig optimistisch over 2014. De verwachting is nu gerechtvaardigd dat het economisch herstel doorzet. In navolging van de exportgerichte sectoren industrie, groothandel en transport zien we dat ook voor de zakelijke dienstverlening, horeca en recreatie en de bouw de seinen steeds meer op groen staan”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij Rabobank Nederland, in een toelichting.

Bron: persbericht Rabobank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *