Politie maakt reconstructie van overval bungalowpark Kempervennen

Op 16 december vond een brute overval plaats op de speelautomatenhal van CenterParcs Kempervennen.  Om zo snel mogelijk de daders te vinden heeft de politie op Omroep Brabant een reconstructie uitgezonden van de overval, met een oproep om informatie. We sluiten af met enkele tips om het risico op een overval te verkleinen. 

De overval vond plaats na sluitingstijd van de speelhal. Een 23-jarige medewerkster werd onder dreiging gedwongen om de kluis te openen. Daarna werd zij vastgebonden achtergelaten en opgesloten. Het bleek nog lastig om de beveiliging te bereiken…. Bekijk de reconstructie op youtube:

Bron: www.dichtbij.nl (editie Eindhoven)

beveiligingscameraPreventieprogramma in de horeca
Op de website van Koninklijke Horeca Nederland staan diverse tips om criminaliteit en fraude te voorkomen. Een van de middelen is een app met een checklist om de veiligheid van je bedrijf te vergroten.
Meer informatie:
www.veiligehoreca.nl (met o.a. de app)
www.khn.nl/overvalpreventie

Veiligheidsscan Kleine Bedrijven (VKB)
Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft in haar begroting voor 2014 rekening gehouden met een voortzetting van (financiële) ondersteuning aan kleine bedrijven bij het uitvoeren van preventieve maatregelen. De exacte invulling hiervan wordt op dit moment vorm gegeven. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de resultaten van een evaluatieonderzoek naar de uitvoering van de aanpak VKB in 2013. Dit onderzoek wordt binnenkort openbaar gemaakt. De aanbevelingen worden gebruikt voor het verbeteren van de aanpak. Het is van belang dat dit proces zorgvuldig wordt gedaan en dat de diverse partijen daarin gekend worden.
Meer informatie: www.ccv-veiligondernemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *