Overheid helpt MKB-bedrijven op het internet

In een landelijk programma, specifiek gericht op het midden- en kleinbedrijf, helpen de overheid en enkele  zakenpartners de ondernemer met het opzetten van een gratis website (voor de eerste 6 maanden). Daarnaast assisteren zij bij het inrichten van een online advertentiecampagne en adviseren zij de initiatiefnemers over online betaalmogelijkheden en het verzenden van goederen die in de webwinkel zijn gekocht.

Gratis website en webwinkel
In een landelijk programma, specifiek gericht op het midden- en kleinbedrijf, helpen de partners de ondernemer met het opzetten van een gratis website en gratis webwinkel. (kijk op de website naar de voorwaarden; o.a. de eerste 6 maanden gratis) Daarnaast assisteren zij bij het inrichten van een online advertentiecampagne en adviseren zij de initiatiefnemers over online betaalmogelijkheden en het verzenden van goederen die in de webwinkel zijn gekocht.

Sterke groei door internet
De reden van dit initiatief is het besef dat het Nederlandse MKB, in vergelijking met andere landen, kansen wel ziet, maar nog onvoldoende benut waar het gaat om het gebruik van het internet. De meeste mkb’ers (tachtig procent) hebben wel een website, maar weten niet hoe ze deze verder kunnen uitbouwen met bijvoorbeeld een webshop. Hierdoor laat men kansen liggen. Dit blijkt uit een rapport van de Boston Consulting Group. Tegelijkertijd lopen inwoners van Nederland juist voorop in de online wereld. Nederland scoort enorm hoog op beschikbaarheid en gebruik van het internet: negentig procent heeft thuis een internetaansluiting.

Recent onderzoek van McKinsey laat daarnaast zien dat het internet een belangrijke rol speelt bij de mogelijkheid om te groeien in tijden van recessie. Bedrijven die het internet intensief gebruiken, groeien twee keer sneller dan ondernemingen die dat niet doen. Voor iedere baan die er in een traditionele sector verloren gaat, komen er twee terug in de internetindustrie. Meer dan twintig procent van het wereldwijd Bruto Nationaal Product kan rechtstreeks aan de interneteconomie worden toegeschreven.

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland: “De meeste ondernemers hebben wel een site, maar het internet heeft hen in potentie natuurlijk veel meer te bieden: online verkoop, inkoop, marketing, de mogelijkheden zijn legio. Met dit project maken we ondernemers daarvan niet alleen bewust, we helpen ze ook concreet op weg om meer uit online activiteiten te halen: op een voordelige, eenvoudige en laagdrempelige manier.”

Zakenpartners
Het project ‘Nederland Verdient Online’ wordt ondersteund door MKB-Nederland, PostNL, ING Nederland en Google. Met dit initiatief willen de partijen dit jaar tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland helpen het internet beter in te zetten voor meer groei voor hun onderneming.

Meer informatie: www.nederlandverdientonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *