Online uitzendbureau voor studenten NHTV

Steeds meer studenten hebben naast hun studie een bijbaan om de stijgende studiekosten te kunnen betalen. Vaak vinden studenten werk in de plaatselijke horeca of in de supermarkt. Zonde van hun talent en de kennis die ze tijdens hun studie opdoen. NHTV Breda en de startup JAMwerkt.nl hebben de handen ineengeslagen om hier verandering in te brengen door te starten met JAM@NHTV.

walibiHet doel is om studenten de mogelijkheid te bieden om studiegerichte werkervaring op te doen, waar ze direct hun theoretische kennis kunnen toepassen. Daarnaast willen ze bedrijven de mogelijkheid bieden om op elk moment van de dag studenten met kennis van de sector in te huren, voor een of meerdere dagen.

Dit doel sluit goed aan bij hetgeen JAMwerkt.nl nu al doet voor jongeren. JAM heeft al een online platform ontwikkeld dat studenten de mogelijkheid geeft om betaalde werkervaring op te doen bij bedrijven uit hun eigen regio. Bedrijven zien een agendaoverzicht van beschikbare studenten en kunnen op elk moment van de dag zelf kiezen welke student(en) zij willen inhuren voor ondersteunende werkzaamheden. “Dit concept is in het zuiden van Noord-Brabant al erg succesvol en hiermee kunnen we onze studenten ook de mogelijkheid bieden om studiegerichte, betaalde werkervaring op te laten doen naast hun studie. Een ideale combinatie dus.”, aldus Frank Peters (NHTV).

Doordat de studenten al beschikken over kennis van de branche, kunnen ze snel ingewerkt worden en zo van toegevoegde waarde zijn voor bedrijven. Via www.jam-nhtv.nl kunnen bedrijven een gratis account aanmaken, waarmee ze op elk moment van de dag studenten kunnen inhuren. “Eigenlijk werkt het als een soort Booking.com, maar dan voor het inhuren van tijdelijke krachten”.

JAM@NHTV is kortom een online platform waarmee zowel Nederlandse als buitenlandse studenten via een online tool hun beschikbaarheid kunnen doorgeven en zo ingehuurd kunnen worden door verschillende bedrijven uit de sector waarin ze worden opgeleid. “Dat is de studentenbijbaan van nu en daar geloven wij in”, aldus Ruud Schippers (mede-oprichter JAM@NHTV).

Meer informatie: www.jam-nhtv.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *