Ondernemers Land van Cuijk maken kennis met Virtual Reality

De gezamenlijke gemeenten in het Land van Cuijk organiseren op woensdagmiddag 22 november, in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, een bijeenkomst over hoe virtual reality kan worden ingezet om activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden in het Land van Cuijk interessanter te maken voor toeristen en recreanten.

De bijeenkomst vindt plaats in het Enversed Virtual Reality Center in Eindhoven en is bedoeld voor alle ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk, die zelf willen ervaren wat virtual reality is. Virtual reality wordt steeds vaker én effectiever toegepast in toerisme en recreatie. Zowel ondernemers als organisatoren van evenementen gebruiken de technologie om hun bezoekers een bijzondere ervaring te laten ondergaan.

Op woensdagmiddag 22 november gaat er een bus met geïnteresseerde ondernemers en organisatoren vanuit het Land van Cuijk naar Enversed in Eindhoven. De deelnemers worden door Tim van der Grinten, mede-oprichter van Enversed, ingewijd in wat virtual reality is en hoe het kan worden toegepast in toerisme en recreatie. Aansluitend krijgen de deelnemers anderhalf uur de tijd om zelf te ervaren wat virtual reality is. Zij doen dat in zes verschillende Virtual Reality-kamers. Het programma wordt afgesloten met een brainstormsessie, waarbij de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over waarvoor zij virtual reality denken te kunnen inzetten.

€ 1000 voor beste plan virtual reality
De vijf gemeenten in het Land van Cuijk en het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk willen stimuleren dat ondernemers met virtual reality aan de slag gaan en zo het toeristisch-recreatieve aanbod in de regio vernieuwen én versterken.
Om te bevorderen dat de deelnemers aan de bijeenkomst op 22 november ook daadwerkelijk plannen gaan maken én uitvoeren, stellen de vijf gemeenten gezamenlijk een stimuleringsbijdrage van € 1000 beschikbaar voor het beste plan dat binnen twee weken na de excursie wordt ingediend.

Meer informatie: www.rbtlandvancuijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *