Ondernemer gezocht voor toplocatie in waterrijk recreatiegebied

Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is op zoek naar een ondernemer met een passend plan voor erfgoedpark De Hoop, gelegen aan het Uitgeestermeer. Het betreft een gebied van 2 ha, waarop al een casco horecagelegenheid staat van 1500 m2 met een optie om nog 1500 m2 bij te bouwen.

RAUM luchtfoto 2011Het aanbod
Onderscheidende locatie met mogelijkheden voor permanente restaurant- en recreatiefuncties en maatschappelijke of zakelijke activiteiten.

  • – Direct aan het Uitgeestermeer en A9
  • – Een eigen aanlegsteiger
  • – 2 ha terrein & 3000 m2 bouwoppervlak
  • – 45 parkeerplaatsen op het terrein
  • – 300 parkeerplaatsen op loopafstand

Toeristisch aantrekkelijk
De locatie ligt in het toeristisch-recreatieve hart van Noord-Holland, vlak onder Alkmaar. De bereikbaarheid is ook uitstekend; vlak bij snelweg A9, en op een half uurtje rijden vanaf Amsterdam. Op het terrein zijn verschillende elementen te vinden, die terug doen denken aan het erfgoed van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en zijn uitvindingen. De objecten hebben een karakteristieke houten uitvoering. In 2012 is de infrastructuur en landschappelijke afwerking van het terrein gerealiseerd. Er zijn 45 parkeerplaatsen op het terrein en op loopafstand nog eens 300.

Het naastgelegen recreatieterrein Zwaansmeer trekt jaarlijks 120.000 bezoekers en sluit aan op het recreatieve routenetwerk voor fietsers en wandelaars. Er is een aantal jachthavens in de omgeving, net als verschillende elementen van de Stelling van Amsterdam. .

Uitgangspunten van het recreatieschap
Ondernemers worden uitgedaagd om zelf met een creatief voorstel te komen. Het recreatieschap heeft een aantal uitgangspunten geformuleerd waar de ideeën aan moeten voldoen:

  1.   De visie en invulling moet passen bij de ideeën van het recreatieschap.
  2.   De visie en invulling moet kunnen rekenen op de draagvlak van de gemeente Uitgeest.
  3.   De initiatiefnemer dient te beschikken over referenties, waaruit blijkt dat men de juiste kennis en ervaring heeft om het initiatief met succes en duurzaam te realiseren.
  4.   Het moet duidelijk zijn hoe de financiering van de onderneming wordt geregeld.

Meer informatie:
www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *