Nieuwe technologie centraal op 50PlusBeurs

In de thuissituatie van ouderen worden steeds meer (technische) hulpmiddelen geïntroduceerd om het leven makkelijk en comfortabel te maken. Hoe spelen vakantieaanbieders (U?) daar op in? Vakantie en Vrije Tijd behoren volgens de organisatoren van de 50-plusbeurs nog altijd tot de groeisegmenten in deze markt. Van 17 t/m 21 september kunt u zich o.a. laten informeren over de nieuwe leefstijl van de 50-plusser.

ComputerfunBeursprimeur is de presentatie van een drietal robots die ouderen in huis helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Onder de noemer ‘Robot voor jou’ presenteert Smart Homes slimme en leuke robots die er voor je zijn, leven in de brouwerij brengen, mensen activeren, een oogje in het zeil houden en eventuele mantelzorgers helpen. Dat dit geen toekomst muziek meer is maar werkelijkheid, wordt uitgebreid gedemonstreerd op de beurs.

In een levensechte, nagebouwde domotica modelwoning leren bezoekers welke technologieën nu al op de markt zijn om plezierig, veilig en slim te wonen. Verder zijn er meer dan 100 lezingen met onderwerpen als smart TV, e-overheid, cloud computing, fotografie met je tablet, smartphones en social media.

Op het Digitaal Terras leren bezoekers werken met de tabletcomputer. De speciale Senioren IPad met unieke content biedt ouderen de mogelijkheid om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid. Met het onderhouden van een sociaal netwerk, beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand of veilig omgaan met medicijnen via de app-otheek.

De 50PlusBeurs biedt de ruim 100.000 bezoekers 600 stands in 6 hallen op 50.000 m2 en is het grootste senioren-evenement ter wereld. Juist in economisch moeilijke tijden begeven bedrijven en dienstverleners zich massaal op deze groeimarkt. Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren.

Nog immer aantrekkelijke groeisegmenten zijn de Automotive met hybride auto’s en elektrische fietsen, Vakantie (avontuurlijke en leerzame bestemmingen) en Vrije Tijd (computers, fotografie, mobiele telefoons en tablets, sociale media).

Meer informatie: www.50plusbeurs.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *