Nieuwe oplossing voor verzekering van recreatiewoningen

RECRON, Europeesche Verzekeringen en Check’d introduceren samen Sta Zeker en Veilig: een nieuwe verzekering èn keuring voor eigenaren van recreatiewoningen. Het biedt een oplossing voor zowel oude stacaravans met beperkte waarde als voor exclusieve chalets in Nederland. Bij de ontwikkeling van Sta Zeker en Veilig werden zowel recreanten als recreatieondernemers betrokken.

Uit onderzoek op recreatieparken in Nederland blijkt dat de veiligheid van veel recreatiewoningen te wensen overlaat. Het onderhoud blijft achter, of bewoners gaan zelf met elektriciteit of gasleidingen aan de slag. Ook zijn veel recreatiewoningen niet of beperkt verzekerd, terwijl bij ernstige schade de opruimingskosten al snel vele duizenden euro’s bedragen. Sta Zeker en Veilig biedt hiervoor een passende oplossing. RECRON Service ontwikkelde samen met Europeesche Verzekeringen en Check’d een verzekering èn veiligheidskeuring ineen. Onlangs werd de eerste polis uitgereikt aan de familie van Eijnthoven in recreatiepark De Lucht te Renswoude.

Zekerheid
De verzekering van Sta Zeker en Veilig combineert diverse voordelen. Zo is niet alleen de recreatiewoning gedekt. Ook losse aanbouwen en schuurtjes kunnen worden meeverzekerd. En als de woning door bijvoorbeeld een brand of storm wordt verwoest, vergoedt de verzekering de opruimingskosten en de aansprakelijkheid voor schade aan omringende recreatiewoningen. Bij herplaatsing of schade tijdens transport zijn de kosten eveneens verzekerd. En dit alles voor een voordelige premie.

Veiligheid
Sta Zeker en Veilig combineert een verzekering met een gedegen veiligheidskeuring. Verzekerden die elke 3 jaar de keuring laten uitvoeren en een certificaat krijgen van Check’d, krijgen 15% korting op de verzekeringspremie. Na een looptijd van de verzekering van 3 jaar is de keuring al nagenoeg terugverdiend. De keuring is een gecertificeerde caravanservice van Check’d. De keurmeester controleert op 40 punten, onder meer de elektrische installatie, de gasleidingen en vlamtoestellen. En hij kijkt naar koolmonoxiderisico, rookgaskanalen en aarden van stopcontacten. Zijn bevindingen legt hij vast in een duidelijk rapport. Daarmee weten zowel de verzekerde als zijn buren volledig waar zij aan toe zijn.

Voordelen voor de recreatieondernemer:

  • Meer veiligheid op het park
  • Laagdrempelige manier om keuring in te voeren

Voordelen voor de recreant:

  • Prima verzekering voor een voordelige premie
  • Ook opruimingskosten, herplaatsing en transportschade zijn gedekt
  • Korting op de premie bij certificaat na keuring
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Onbezorgd en veilig genieten

Eigenaren van recreatiewoningen kunnen de verzekering afsluiten en een afspraak maken voor de keuring op www.stazekerenveilig.nl.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *