Nieuw strategie adviesbureau in toerisme: ‘ZKA Strategy’

Vanaf 1 november is de vrijetijdssector een strategie adviesbureau rijker: ZKA Strategy. Het is een 100% partner van het inmiddels 35 jaar bestaande ZKA Leisure Consultants in Den Bosch. ZKA Strategy richt zich specifiek op de complexe en strategische uitdagingen waar spelers in de vrijetijdssector mee geconfronteerd worden.

“ZKA Strategy combineert het beste van twee werelden: de flexibiliteit en creativiteit van een start-up met de sectorkennis en expertise van ZKA”, vertelt Merlijn Pietersma, oprichter van ZKA Strategy.

“Dat betekent voor onze opdrachtgevers dat we flexibel op vragen kunnen inspelen door het betrekken van top-experts in hun vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan architecten, conceptontwikkelaars en procesmanagers. We combineren zo strategische vaardigheden en inzichten van buiten de sector met de onderzoekdata en ervaring van ZKA. We doen dit in een snel veranderende en groeiende toeristische markt die behoefte heeft aan toekomstbestendige richting.”

Het team van ZKA Strategy bestaat uit vijf ervaren strategen. Naast Merlijn Pietersma zijn dat: Wouter de Waal, Lars Pijlman, Ton Peters en associate Han Verheijden.

Bij ZKA Strategy krijgen toonaangevende toerismeondernemers en overheden strategisch advies. Op deze manier speelt ZKA Strategy in op de behoefte van marktpartijen en overheid aan nieuwe richting, zodat zij toekomstbestendig door kunnen ontwikkelen.

Met de lancering van ZKA Strategy is er ook een publicatie beschikbaar gekomen: Toerisme in balans. Hierin wordt een aantal ontwikkelprincipes voor ondernemers en overheden aangereikt: ‘Toeristische Ecosystemen’, ‘Gepaste Groei, en ‘de vraag centraal door het DEBAT-model’.

Opdrachten waaraan ZKA Strategy momenteel werkt zijn:

  • Gebiedsperspectief van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk
  • Gebiedsvisie Hotspot Sneekermeer, De Potten in Fryslân
  • Kansenkaart Emmen-centrum – WILDLANDS
  • Strategieën voor verschillende bedrijven

Voor meer informatie: www.zka-strategy.nl  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *