Nieuw governancemodel bij familiebedrijf Duinrell

Duinrell zet een belangrijke stap in haar ontwikkeling met de invoering van een nieuw governancemodel dat past bij deze fase van het familiebedrijf. Op 1 november 2017 zal Hugo van Zuylen, de grondlegger van Duinrell, terugtreden als commissaris van de organisatie.

Roderick van Zuylen tijdens een persbijeenkomst. Op de achtergrond vader Hugo van Zuylen.

Roderick van Zuylen, nu nog samen met zijn broer Philip van Zuylen belast met de dagelijkse leiding van Duinrell, neemt zijn taak over. Hij wordt dan commissaris in de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. Deze zal verder worden aangevuld met twee nog te benoemen externe leden. Philip van Zuylen zal vanaf 1 november de directie samen voeren met adjunct directeuren Dolf Zwaanswijk (commercie) en Job de Wildt (financiën).

Passende governancestructuur
Met het vervullen van de taak als commissaris gaat Roderick van Zuylen zijn rol binnen de organisatie anders vormgeven.
Roderick over zijn nieuwe rol: “We zien dit als een zeer belangrijke stap voor de organisatie. Met mijn overgang naar de Raad van Commissarissen creëer ik nog meer ruimte voor Dolf en Job. Natuurlijk blijf ik mij onverminderd inzetten voor dit prachtige bedrijf, maar ik zal dat doen met wat meer afstand van de dagelijkse operatie. Deze nieuwe structuur biedt mij bovendien de kans om, naast de rol binnen Duinrell, inhoud te geven aan mijn persoonlijke ambitie om mijn commerciële en financiële kennis en 20 jaar ondernemerservaring ook in te zetten voor andere organisaties en familiebedrijven. Dat is een lang gekoesterde wens, die nu in vervulling gaat.

Philip van Zuylen kijkt met veel vertrouwen uit naar de nieuwe fase: “De stappen die we nu maken passen bij de positie die Duinrell heeft verworven in de markt. Er staat een modern en ijzersterk bedrijf met uitstekend management. Een volwaardige en passende governancestructuur die ook voorziet in de toekomst miste echter nog en daar brengen we nu verandering in. Ik ben heel blij dat Roderick zich bereid heeft verklaard deze te ontwikkelen en daaraan met zijn energie en passie leiding te geven in de volgende fase van ons gezamenlijke bedrijf.”

Uitstekende uitgangspositie
In 2016 bezochten ca. 1,4 miljoen bezoekers het vakantie- en attractiepark Duinrell. Het park neemt daarmee de tweede plaats in op de Nederlandse markt. Bovendien wordt nu veel geïnvesteerd in het park om de positie in de snel veranderende consumentenmarkt nog verder te versterken. Dat resulteert onder meer in een forse uitbreiding van het aantal recreatiewoningen en een ingrijpende vernieuwing van het Tikibad. Afgelopen maand werd de nieuwe driedubbele Cone glijbaan “Triton” in gebruik genomen en begin juli vindt de opening plaats van de overdekte waterspeeltuin “Playa” van 1000 m².

Bron: persbericht Duinrell

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *