Meisje krijgt gratis vakantie na briefje op Facebook

Het had gewoon een grappig bedoeld briefje moeten zijn voor een aantal campingeigenaren, ter promotie van Animatiewerk.nl. Maar na 2 dagen ging ditzelfde briefje op Facebook langs duizenden mensen op zoek naar de schrijfster. Zij ging er vervolgens vandoor met een gratis vakantie op de aangeschreven camping.

briefjeHandgeschreven actie
In de zomer bedacht Animatiewerk.nl een leuke actie. Ze zetten animatieteams in op vakantieparken in Nederland en wilden in september weer starten met de acquisitie. Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl: We dachten: wat is er nou leuker dan een briefje van een kind dat graag naar de camping wil, maar wel alleen als er een animatieteam van ons is. Dat zou zeker worden geopend door alle eigenaren van campings en vakantieparken. Het briefje is precies waar we voor staan. Wij verkopen geen animatieteams, maar een geweldige vakantie voor gasten. Hoe hadden we het beter kunnen verwoorden dan via deze grappige briefjes? We hebben een aantal vakantieparken uitgezocht waar wij heel graag de animatie zouden verzorgen, die hebben we persoonlijk benaderd met zo’n handgeschreven briefje.”

Facebook explodeerde
Eén van de aangeschreven campings was overtuigd van de brief en nam contact op met de KCK (Kampioen) van de ANWB, om te helpen zoeken naar de schrijfster van het briefje. Er stond namelijk alleen een naam bij, en geen adres. Ze wilden haar een gratis vakantie aanbieden. De KCK plaatste de brief en deed een oproep. Deze werd vervolgens in 2 dagen al meer dan 4800 keer gedeeld door mensen uit heel Nederland. Op zoek naar een meisje dat niet echt bestond…

Meisje meldt zich
Na een paar uren meldde zich een vader – die verrast was – maar met de melding dat zijn dochter dit had geschreven. Iemand had hem genoemd in het bericht en zijn dochter heette zoals op het briefje. Hij had haar nagevraagd of zij dit had geschreven, en het bleek dat zij dit op school met juf had gedaan. Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl: We waren zelf eigenlijk ook enorm verbaasd over het feit dat deze man zich meldde. Maar even later bedachten we ons dat dat wel kon kloppen. We hebben zelf een aantal briefjes geschreven, maar we hebben ook wat hulp gehad via één van onze collega’s die een juf kende. De juf heeft de briefjes vervolgens laten schrijven tijdens een taalles en weer bij ons ingeleverd. Wij wisten echter niet dat een van de kinderen haar eigen naam eronder had gezet, in plaats van de door ons verzonnen naam.

Gratis op vakantie
Inmiddels een dag later op Facebook, meldt de KCK dat het geen marketingstunt is gebleken, maar dat het een echt briefje is. De camping heeft contact gehad met het gezin en ze een gratis vakantie aangeboden. Intussen gaan de speculaties door, of het nou wel of niet echt is. Meerdere campings posten namelijk een foto van hun eigen briefjes. Oude Veldhuis: We hebben de camping wel even gebeld, dat het was bedoeld als een grappig eerste contact vanuit Animatiewerk.nl, maar dat het uiteindelijk ook gewoon ‘echt’ waar bleek te zijn. Het meisje had echt geschreven, en wilde zelfs dolgraag naar de desbetreffende camping. De gratis vakantie bleef dus gewoon staan en in 2016 is het gezin welkom om een week te komen kamperen. Wat een geslaagde actie, met een prachtige afloop. We wensen het gezin een fantastische vakantie en ook de rest van de klas krijgt vanuit ons een leuk cadeautje voor hun hulp.

Bron: Animatiewerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *