Managementboek van het jaar: Gedeeld leiderschap

De winnaar van Managementboek van het Jaar 2012 is bekend. Het boek Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra & Paul-Peter Feld mag dit jaar de titel dragen. De jury maakte gisteren de winnaar bekend tijdens het 9e Managementboekengala in de Rode Hoed te Amsterdam.

Uit 250 managementboeken heeft een onafhankelijke vakjury 6 titels genomineerd voor de titel ‘Managementboek van het Jaar’. Uiteindelijk koos de jury het winnende boek, op basis van de volgende argumentatie:

Management in een kenniseconomie
“De jury heeft uiteindelijk de keuze laten vallen op het boek dat het meest vernieuwend, praktisch, toegankelijk en verfrissend werd gevonden. Een boek over nieuwe vormen van organiseren en samenwerken.’Command & Control’ heeft afgedaan in “Gedeeld Leiderschap”. We werken met een organisatie- en leiderschapsmodel uit de tijd van de farao’s. Dat past niet meer in de kenniseconomie. Nieuw leiderschap is nodig: leiderschap als resultaat van co-creatie. Door leiderschap te delen verbetert de kwaliteit.

Over het boek:
Wat is gedeeld leiderschap? Het is tijd voor een nieuw soort leiderschap. De figuur van de formele leider – meestal de manager – zal plaats maken voor een leiderschapsproces. Dit sociale proces zal gezamenlijk worden ingevuld door individuen die over specifieke leiderschapskwaliteiten beschikken. Leiderschap is dan het resultaat van co-creatie. Door leiderschap te delen wordt de kwaliteit daarvan beter en zullen de resultaten ook op een hoger niveau komen te liggen.

Meer informatie en bestellen: www.managementboek.nl

Eén reactie

  1. Leuk dat een boek over leidinggeven met de prijs gaat lopen. Gedeeld leidinggeven is echter niet zo nieuw as men wel denkt. Dit is in de jaren 60 ook al een keertje geprobeerd in de fabrieken van Saab. Helaas heeft men dit moeten terugdraaien. Het project was niet echt goed doorgedacht, allicht vandaar. Leidinggeven is inderdaad niet altijd zo gemakkelijk. Dit boek veruit de mogelijkheden om de klus te vergemakkelijken. Eva Joos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *