LeisureKing Inspiratiedag 2024: Innovaties in Klantbeleving en Boekingstrends in de Dagrecreatie

Afgelopen maandag vond de jaarlijkse LeisureKing Inspiratiedag plaats in Asperen. Het evenement markeerde ook het 10-jarig bestaan van LeisureKing. De dag stond in het teken van innovatie, klantbeleving en samenwerking binnen de dagrecreatiebranche. Ruim 180 ondernemers en professionals kwamen samen om te leren van elkaar, inspiratie op te doen en de nieuwste trends te bespreken.

Foto: LeisureKing

Innovatie in de Customer Journey

Björn Hogeveen, van LeisureKing, opende de dag met een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen het platform. Deze innovaties zijn gericht op het optimaliseren van de klantreis binnen de leisurebranche. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten die het boekingsproces voor zowel ondernemers als klanten eenvoudiger maken en de werkdruk verlagen.

De focus op klantbeleving werd verder uitgediept tijdens een levendige paneldiscussie, geleid door Erik Kroon. Ondernemers zoals Ankie Maessen (Gemeentegrot Valkenburg), Rick Snelders (Bootverhuur de Admiraal), Tom Bremer (Toms Creek), Sjoerd Vissers (SUP Yourself) en Hendri Meendering (Vesting Bourtange) deelden hun ervaringen en inzichten over hoe zij de customer journey in hun bedrijven vormgeven. Hierbij kwam naar voren dat de inzet van technologie, zoals automatische mails en social media, cruciaal is, maar dat het menselijke aspect op locatie nog altijd een onmisbare factor blijft.

Boekingstrends in de Dagrecreatie

Naast klantbeleving was er tijdens de Inspiratiedag ook aandacht voor de veranderende boekingspatronen binnen de dagrecreatiemarkt. Uit recente cijfers blijkt dat steeds meer consumenten hun boekingen last-minute doen, met een piek rond 11 uur ’s ochtends. Dit benadrukt het belang van een flexibel en gebruiksvriendelijk online boekingssysteem. Ook werd 17 augustus benoemd als de drukste dag van het jaar voor de dagrecreatie.

Deze inzichten zijn van groot belang voor ondernemers die actief zijn in bijvoorbeeld indoor speeltuinen, boottochten, stadstochten en SUP-verhuur. Voor hen is het essentieel om snel in te kunnen spelen op veranderende wensen van klanten en ervoor te zorgen dat hun reserveringssystemen soepel werken, zelfs tijdens piekmomenten.

Foto: LeisureKing

Automatisering en Feedback

Een ander belangrijk onderwerp was automatisering in de customer journey. Veel ondernemers vragen zich af hoeveel automatische mails effectief zijn en of klanten niet inmiddels feedback-mail moe zijn. Dit zijn relevante vragen in een tijd waarin bedrijven steeds meer gebruikmaken van geautomatiseerde processen om klanten te informeren en betrokken te houden.

 De Kracht van “Meten is Weten”

De kers op de taart was de presentatie van autocoureur en ondernemer Tom Coronel, die de aanwezigen inspireerde met zijn verhaal over ondernemerschap en competitiedrang. “Meten is weten” was zijn boodschap, zowel in de racewereld als in het bedrijfsleven. Coronel benadrukte dat succes begint bij snel handelen, continu optimaliseren en blijven meten en aanpassen. Dit sluit perfect aan bij de werkwijze van LeisureKing, dat voortdurend nieuwe features ontwikkelt om ondernemers te helpen hun bedrijf te versnellen en tegelijkertijd de werkdruk te verminderen.

Foto: Leisure King

10 Jaar LeisureKing: Terugblik en Vooruitblik

De Inspiratiedag markeerde tevens een bijzondere mijlpaal: het 10-jarig bestaan van LeisureKing. In de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de leisuremarkt. Met een continue focus op vernieuwing blijft LeisureKing ondernemers ondersteunen om efficiënt en klantgericht te werken. De komende tien jaar zal het platform ongetwijfeld een belangrijke rol blijven spelen in de digitalisering en optimalisatie van de dagrecreatie en zal Erik Kroon en zijn team voorop blijven lopen.

Conclusie

De LeisureKing Inspiratiedag 2024 bood een mooie mix van kennis, innovatie en netwerkmogelijkheden. Van inzichten in de customer journey en boekingspatronen tot de waarde van automatisering en feedback, het evenement liet zien dat de dagrecreatiemarkt volop in beweging is. Met de kracht van technologie en een sterke focus op klantbeleving zijn ondernemers beter voorbereid dan ooit om in te spelen op de veranderende wensen van hun klanten. Door naar het 25 jarig jubileum dus!

Meer informatie: LeisureKing.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *