Beste Kids Vakantieaanbieders van het jaar 2016

De meest kindvriendelijke reisorganisaties zijn op woensdag 15 januari, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2016. Een dertigtal Kids Vakantiegids Detectives assisteerde het populaire kinderduo Ernst en Bobbie bij de uitreiking van de prestigieuze awards in vijftien categorieën.

TUI wint de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award in de categorie Allround
De winnaar TUI, samen met Ernst, Bobbie en de rest.

Bijna tienduizend kids en ouders stemden de afgelopen vier weken op hun favoriet via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs.

Categorieën en winnaars Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2016

 • Actieve vakanties: Center Parcs
 • Allround: TUI
 • Baby vakantie: Hof van Saksen
 • Eenouder vakanties: Estivant Vakanties
 • Familiehotels: Preston Palace
 • Glamping: Vrijetijdspark Beerze Bulten
 • Glamping XL: Vacanceselect
 • Groene vakanties: Landal GreenParks
 • Kamperen: Camping Séquoia Parc
 • Kamperen XL: Eurocamp
 • Kidsclub vakanties: Roompot Vakanties
 • Pretpark vakanties: Vakantiepark Beekse Bergen
 • Vakantieparken: Vakantiepark Weerterbergen
 • Vakantieparken XL: Landal GreenParks
 • Verre vakanties: SAWADEE Familieavontuur

Actieve vakanties & Allround
Center Parcs is favoriet voor een actieve vakantie. Met activiteiten als de Cool Facter Mission en High Adventure Experience scoorde de vakantieparkaanbieder 58% van de stemmen in deze categorie. De Allround award ging naar TUI. Dankzij het grote aanbod aan kindvriendelijke vakanties, waaronder de SPLASHWORLD hotels met aquaparken en de BARKIE Kidsclub accommodaties met Nederlandstalig animatieteam, behaalde TUI 46% van de stemmen in deze categorie.

Baby vakantie & Eenouder vakanties
Voor een vakantie met baby ben je bij Hof van Saksen aan het juiste adres. Met de unieke newborn bungalows en babyactiviteiten als peuterdansen en -gym kreeg het vakantiepark in het Drentse Nooitgedacht 54% van de stemmen. Estivant Vakanties sleepte, met 55% van de stemmen, voor de vijfde keer de Eenouder-vakanties-award in de wacht. Estivant Vakanties organiseert activiteiten onder Nederlandse begeleiding voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Zo hebben de ouders tijd voor een excursie om andere ouders te ontmoeten.

Familiehotels
45% van de stemmers in de categorie Familiehotels koos voor all-in hotel Preston Palace. Met het subtropisch zwemparadijs, de indoor kermis en het animatieprogramma met mascottes Preston en Alice bewijst het hotel dat aandacht voor kids voorop staat. 

Gerrit-Jan en Johanneke Hagedoorn van De Beerze Bulten
Gerrit-Jan en Johanneke Hagedoorn van De Beerze Bulten

Glamping & Glamping XL
Als een van de grootste glamping-aanbieders veroverde Vacanceselect de award in de categorie Glamping XL. De glamorous kampeeraccommodaties op campings met een groot aanbod aan kidsfaciliteiten bleken goed voor 45% van de stemmen in deze categorie. In de categorie Glamping, bedoeld voor individuele accommodaties, liet het Overijsselse vrijetijdspark Beerze Bulten met maar liefst 69% van de stemmen de concurrentie ver achter zich.

Groene vakanties
De award voor Groene vakanties ging met 57% van de stemmen naar Landal GreenParks, waar aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. De vakantieparkaanbieder gooide hoge ogen met unieke activiteiten om de natuur te ontdekken, zoals de vogelquiz, zeehondjes uitzetten op het wad en de Natuur Discovery Track.

Kamperen & Kamperen XL
Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 60% van de stemmen nam de reisorganisatie voor het zesde jaar op rij de Kamperen XL award mee naar huis. In de categorie Kamperen, bedoeld voor individuele accommodaties, is Camping Séquoia Parc favoriet. Mede dankzij de activiteiten voor alle leeftijden, zoals de kidsclub, zwemparadijs met lazy river en ponymanege, scoorde de camping in het Franse St. Just Luzac 46% van de stemmen.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties
De leukste kidsclub vakantie beleef je bij de parken van Roompot Vakanties. Met de vrolijke mascotte Koos Konijn en coole themafeesten behaalde de parkaanbieder 57% van de stemmen in deze categorie. In de categorie Pretpark-vakanties koos 54% voor Vakantiepark Beekse Bergen, waar je kunt verblijven in een Jungalow op een leeuwenbrul afstand van het Safaripark.

Vakantieparken & Vakantieparken XL
In de categorie Vakantieparken XL sleepte Landal GreenParks opnieuw de award in de wacht. De mascotte Bollo, clinics van bekende topsporters en Scandinavische Tipitent Bushcraftavonden waren goed voor 43% van de stemmen in deze categorie. Met 48% van de stemmen behoort de award voor Vakantieparken, bedoeld voor individuele accommodaties, toe aan Vakantiepark Weerterbergen. Het park scoorde vooral met activiteiten als over water lopen in een aquabubble, klimmen op de klimwand en op avontuur met Koos Konijn.

Verre vakanties
In de categorie Verre vakanties bleef het lang spannend. Uiteindelijk bleek SAWADEE Familieavontuur met 39% van de stemmen in deze categorie favoriet dankzij het avontuurlijke reisaanbod met onderdelen als ‘op avontuur in de Surinaamse jungle’ en ‘oog in oog staan met gorilla’s in Uganda’.

Mascotte Rosie van Slagharen
Mascotte Rosie van Slagharen

Kids VakantieMascotte van het Jaar Award
Twaalf mascottes gingen de strijd aan om de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2016. De afgelopen maand stemden ruim 3300 kids en ouders op hun favoriet. De vijf mascottes met de meeste stemmen voerden gistermiddag hun eigen mascotteshow op, waarbij ze werden beoordeeld door een kritische jury van Kids Vakantiegids Detectives. Na vijf feestelijke shows van Bollo (Landal GreenParks), Koos Konijn (Roompot Vakanties), Orry & Friends (Center Parcs), Preston & Alice (Preston Palace) en Randy & Rosie (Attractie- en Vakantiepark Slagharen), bleken de wasberen Randy & Rosie de absolute favoriet. De mascottes van Attractie- en Vakantiepark Slagharen namen de award mee naar huis.

De verkiezing
Uit ruim zeventig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury bestond uit vakantie experts Frank Oostdam (Directeur ANVR), Philipp Goos (CEO Zoover) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Bijna tienduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

 

Lees ook: 
Camping Kleine Wolf wint ANWB Camping Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *