Kennis en noviteiten op Dag van de Openbare Ruimte

Op 9 en 10 oktober wordt de Dag van de Openbare Ruimte gehouden in Houten. Ook voor ondernemers/beheerders van recreatiegebieden, biedt de beurs een nuttig programma. Een aantal kennissessies heeft betrekking op ‘het gebruik van ruimte in de vrije tijd’ en ook enkele noviteiten laten de nieuwste ontwikkelingen zien; o.a. op het gebied van duurzaamheid.

solarbenchvwebsiteNoviteiten
Een van de noviteiten op de beurs is de Solar Bench. De robuuste zitbank is voorzien van geïntegreerde zonnepanelen in het zitvlak. De panelen zetten het zonlicht dat op de bank valt om in elektriciteit. Deze duurzaam opgewekte elektriciteit is bijvoorbeeld te gebruiken voor het opladen van telefoons, tablets, notebooks en elektrische fietsen; het afspelen van verhalen en muziek; het aansturen van verlichting; het aansturen van (beluchtings)fonteinen en watervallen en Wifi. De bank kan autonoom geplaatst worden zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Bijvoorbeeld op stadspleinen en in parken, langs fietsroutes of op de hei. Het is ‘hufterproof’ en verkrijgbaar in hout met metaal, duurzaam beton of natuursteen.
Meer informatie: www.ontwerpbureaufix.nl

Kennis
Alhoewel de focus van de beurs ligt op het beheer van openbare ruimte door overheden, zijn er in de kennissessies een aantal onderwerpen die ook interessant zijn voor recreatiebedrijven. Een selectie:

9 oktober:

  • De mens centraal bij het inrichten van de Openbare Ruimte
  • Besparen op buitenverlichting
  • deze dag staan er nog meer sessies over verlichting op het programma

10 oktober

  • Ruimte maken voor bewegen (door NISB)
  • Van kosten naar kansen; inrichting steeds meer lang de economische meetlat; en wat is belevingswaarde waard?
  • Natuurwetgeving en gemeente
  • Twee workshops over de inrichting van speelplekken. (gebruikersparticipatie & functie van buurtplekken)
  • Valondergronden; kosten en veiligheid

Meer informatie: http://openbareruimte.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *