Horecapartners op zoek naar moderne en eigentijdse arbeidsverhoudingen

Tijdens de HorecaTop, op initiatief van FNV Horeca, zijn werknemers en werkgevers uit de horeca met elkaar de dialoog aangegaan over moderne en eigentijdse arbeidsverhoudingen in de horeca. De vraag: Doen we het samen of is het ieder voor zich? stond vandaag centraal.

Manifest
De arbeidsverhoudingen in de horeca staan nu meer dan ooit onder druk! Daarom is een gezamenlijke aanpak van de branche een stuk minder vanzelfsprekend geworden. Tijdens de HorecaTop zijn de belangrijkste conclusies, voortgekomen uit dialoogsessies, gepresenteerd in de vorm van een Manifest voor de horecabranche. Hierin staan uitgangspunten waar sociale partners, scholen en andere betrokkenen beleid op moeten ontwikkelen:

  • Samen verantwoordelijk voor flexibele, allround inzetbare medewerkers
  • Verbeter de verbinding tussen werkvloer en sectorniveau
  • Samen naar innovatieve oplossingen voor regionale arbeidsmobiliteit
  • Maak een meerjarenstrategie voor in-, door- en uitstroom
  • Samen verder met de cao, maar anders.

Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca:”We zijn meer dan tevreden over de deelname van zowel werkgevers als werknemers aan de HorecaTop. De HorecaTop heeft vandaag met de uitkomst van het Manifest bewezen dat zij koers willen zetten op samenwerking binnen de horecabranche. Het is nu aan alle betrokkenen binnen de sector om te zorgen dat hier beleid op wordt ontwikkeld. Wij zullen hier in ieder geval een vervolg aan geven!”

HorecaTop
De Horecatop in geïnitieerd door FNV Horeva en stond onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman en met als AWVN-directeur Harry van de Kraats en dialoogexpert Cristel van de Ven.

Bron: persbericht FNV Horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *