Hollandse maaltijd veel populairder dan gedacht

Wat staat er in uw restaurant op het menu? Veel restaurantconcepten zoeken hun inspiratie ver over de grens. De meeste Nederlandse gezinnen zetten nog steeds overwegend een Hollandse maaltijd op tafel (aardappelen, groenten en vlees). Ondanks de opkomst van andere keukens kiest meer dan 60% van alle Nederlandse gezinnen 3 maal of vaker per week voor de traditionele Hollandse pot.

Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd ziet HAK volop reden om deze terug te plaatsen op een voetstuk. Zeker omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig eerst bepalen welke groente ze willen eten en dan pas het vlees erbij kiezen. Het bedrijf gaat consumenten inspireren met recepten van producten die van dichtbij komen, met een hedendaagse twist. Allen samengesteld door Steef Cuijpers, de vaste kok van HAK die ook in de TV-commercial met Ronald Koeman te zien is. Vanaf 6 november is Woensdag HAKdag dan ook een feit.

Afwisseling
Afwisseling in recepten is echter nog niet waar een doorsnee Nederlands gezin sterk in is. De helft van de gezinnen heeft een vast eetpatroon met minimaal 1 tot 3 vaste recepten per week. Gemiddeld geven ze dan 6 tot 7 euro uit voor de avondmaaltijd. HAK- kok Steef Cuijpers: “Consumenten zijn vandaag de dag kostenbewust en geïnteresseerd in een voordelige maar wel lekkere en verantwoorde maaltijd. En dat kan met vers verwerkte groenten, want dat zijn relatief bekeken de goedkoopste groenten.”

Zaterdag blijft P-dag: pizza, patat en pannenkoeken
Van maandag tot donderdag eten we het vaakst ‘aardappelen-groenten-vlees’. Maandag is daarbij nog immer de meest populaire dag. Vanaf vrijdag laten we de teugels vieren. Op zaterdag, de P-dag, eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat en pannenkoeken.

“Dat we juist van de woensdag HAKdag maken komt door het feit dat halverwege de week het vers wat je in het weekend gekocht hebt vaak op is of niet langer kunt bewaren. Dat maakt het lastig om op woensdag te beslissen wat je eet. Maar je kunt als alternatief wel versverwerkte groenten zoals rode kool, bruine bonen en doperwten blijven eten als onderdeel van de Hollandse maaltijd. Lekker, vers van het Hollandse land en ook nog eens voordelig”, zo besluit een bevlogen Steef Cuijpers.

Meer informatie: www.woensdaghakdag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *