HISWA-RECRON: Nieuwe corona steun onvoldoende voor watersport- en recreatie

Branchevereniging HISWA RECRON is matig positief over de verlenging van het corona steunpakket tot oktober 2021. Zij vragen de minister om nu al toe te zeggen om de steun minimaal tot het einde van het jaar in stand te laten.

Verlening steun noodzakelijk

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON: “Goed dat de komende maanden de steun wordt doorgezet en op onderdelen verbeterd. Maar dit demissionair kabinet durft niet een vangnet te regelen voor kwartaal 4 en daarna, om ondernemers ook de winter door te helpen. Veel ondernemers hebben uitgestelde schade als gevolg van corona. Zoals productiebedrijven met een goede orderportefeuille in 2020 die eind 2021 opdroogt. Maar zeker ook accommodaties die zich richten op grote groepen, zoals schoolkampen, die op jaarbasis boeken en mogelijk pas weer reserveren voor het najaar 2022. Een verlengde regeling kan prima want als de schade meevalt door versoepelingen van de maatregelen dan zal een ondernemer ook geen gebruik maken van dit vangnet.”

Concerns

HISWA-RECRON pleit daarom voor een verlenging van het pakket voor een langere periode. Maar ook voor een betere regelingen voor grote concerns. Het is niet terecht dat grotere ketens per saldo per vestiging veel minder tegemoetkoming krijgen dan individuele bedrijven.

Oproep aan de Kamer

Dijks: “De komende week zullen we samen met onze partners in contact treden met Kamerleden die inmiddels goed thuis zijn in onze sector. De gastvrijheidssector is niet alleen in Nederland, maar ook in heel de wereld de zwaarst getroffen sector en we zijn nog niet uit deze crisis.”

Bron en meer informatie: HISWA RECRON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *