Half miljoen investering in recreatie via crowdfundplatform in 2015

Voor investering in de start of doorgroei van hun bedrijf lijken ondernemers steeds vaker te kiezen voor crowdfunding. In totaal werd er afgelopen jaar op crowdfundplatform CrowdAboutNow € 500.000 opgehaald voor bedrijven in de recreatiesector. Zo werd er gecrowdfund voor verschillende festivals, Bed & Breakfasts en welnessactiviteiten, zoals een massagesalon.

“Je staat al 1-0 voor als je crowdfunding slaagt.” Aldus Tim de Klerk. Hij opende een aantal maanden geleden Escape Room Rijswijk. Bij de realisering van zijn onderneming ging hij ook ten rade bij de crowd. En dit sloeg aan: het in Nederland relatief onbekende concept van de escape room, een ruimte waar je met een groep uit moet zien te breken door een raadsel op te lossen, werd breed gedragen. Bij 56 investeerders haalde hij € 35.000 op, maar hij wierf er ook gelijk veel ambassadeurs mee. ‘Crowdfunding levert veel mond-tot-mond reclame op en dat is ideaal in deze sector.’

Een van de projecten is het Castellum Café in Castellum Hoge Woerd, Utrecht. Hiervoor werd € 150.000 opgehaald.
Een van de projecten is het Castellum Café in Castellum Hoge Woerd, Utrecht. Hiervoor werd € 150.000 opgehaald.

Over CrowdAboutNow
CrowdAboutNow is een crowdfundingplatform dat sinds 2009 in Utrecht is gevestigd. Het maakt crowdfunding voor ondernemingen (voornamelijk MKB) in heel Nederland mogelijk in de vorm van donaties, aandelen en leningen. Er zijn inmiddels 300 ondernemers op dit platform gecrowdfund, waarbij door 30.000 investeerders zo’n €12 miljoen is gefund.

Meer informatie: www.crowdaboutnow.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *