Gemeente Amsterdam verbiedt roken in buitenzwembaden

Roken wordt op steeds meer plekken verboden. De gemeente Amsterdam zet daarin opnieuw een stap door roken bij een buitenbad en op de ligweides in buitenzwembaden te verbieden. Voor rokers is het alleen nog maar toegestaan op een daarvoor aangewezen plek. Die plek is buiten het zicht van kinderen.

De gemeente onderbouwt haar besluit: “Een zwembad is een plek waar veel kinderen komen om te sporten en te spelen. Amsterdam neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat kinderen zo min mogelijk in contact komen met roken. Voorkomen dat jongeren beginnen met roken is één van de speerpunten van de gemeente Amsterdam. Amsterdam sloot zich vorig jaar aan bij de beweging van de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.”

Bron: gemeente Amsterdam
Meer informatie: www.rookvrijegeneratie.nl

Roken steeds verder beperkt
Eerder dit jaar maakte het gerechtshof in Den Haag bekend dat rookruimtes bij café en restaurants verboden zijn. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland is bijzonder ongelukig met deze uitspraak en verwacht vooral nieuwe problemen doordat rokers nu op plekken gaan roken waar zij voor meer overlast zorgen.
Zie: www.khn.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *