Game incubator helpt bij ontwikkeling start-ups

NHTV en Dutch Game Garden openen op 3 maart een creatieve broedplaats voor start-ups in de gamesindustrie in Breda. Het is de derde game-incubator in Nederland die onder de vlag van Dutch Game Garden opereert en de eerste in het zuiden van Nederland.

nhtvBreda sluit zich aan bij de succesformule van Dutch Game Garden, die op de bestaande locaties in Utrecht en Hilversum een kraamkamer is van nieuw Nederlands game-talent. “Het positieve resultaat van Dutch Game Garden in Utrecht en omgeving is voor een groot deel te danken aan de krachtige samenwerking tussen lokale bedrijven, kennisinstellingen en overheden”, zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde economische zaken van de provincie Utrecht. “Het is goed te zien dat die succesformule ook elders in het land navolging krijgt.”

Aantrekkelijk geprijsde kantoorruimtes
De vestiging in Breda heeft zestig werkplekken. Studenten en afstudeerders van NHTV kunnen er tegen aantrekkelijke prijzen kantoorruimtes huren, studentondernemers mogen een aantal maanden gratis gebruik maken van flexplekken, er zijn vergader- en presentatieruimtes en netwerkevenementen. In samenwerking met Starterslift en de hoofdlocatie van DGG in Utrecht is een trainings- en coachingsprogramma in de maak. Door de activiteiten van de partners te bundelen en gericht in te zetten ontstaat een meerwaarde voor alle betrokkenen. De Bredase vestiging is centraal gelegen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het NS-station.

De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in Dutch Game Garden Breda:

  • Atlantis Games, de in juni 2014 door NHTV opgerichte studio voor applied games;
  • Through Games, winnaar van de Global Game Jam Nederland 2014 met een ontwikkellicentie van het spel FRU voor XBox One;
  • SassyBot Studio, bekend van 3FM Serious Request games en Fragments of Him
  • SplitPolygon, een gamestudio die revolutionaire technologieën inzet bij het uitbouwen van hun game Interstellar Rift.

Gebrek aan lokale bedrijvigheid
NHTV biedt sinds september 2006 met de opleiding International Game Architecture and Design een goed aangeschreven studieprogramma op het gebied van game development. “Afstudeerders vinden hun weg naar de binnen- en buitenlandse gamesindustrie,” zegt voormalig faculteitsdirecteur Frank Peters die bij DGG Breda de rol van directeur gaat vervullen. “De Bredase economie merkt hier door het gebrek aan lokale bedrijvigheid echter nog weinig van. Tegelijk bestaat onder afstudeerders veel belangstelling voor het opzetten van een eigen bedrijf. Door samen te werken met een ervaren partij willen we de vestiging van jonge gamestudio’s afkomstig van de NHTV helpen ontwikkelen.”

Meer informatie:
www.nhtv.nl
www.dutchgamegarden.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *