Food inspiratie uit de rollende keukens

De snelle foodservice op recreatiebedrijven bestaat vooral uit friettenten, hotdogs of ijsjes. Tijdens het Food Truck Festival in Utrecht is te zien welke opties er nog meer mogelijk zijn. Het blijkt dat de kleinschalige creatieve koks, die vaak als zelfstandige actief zijn, veel moeite hebben om een geschikte standplaats te vinden. Een uitgelezen kans voor de recreatiesector?

Voor toplocaties, vaak in het centrum van grote steden, zijn er voor foodbedrijven enorme wachtlijsten. Er is inmiddels een petitie opgestart om de kleine culinaire ondernemers meer kansen te bieden. De boodschap: “Helaas worden er geen nieuwe vergunningen verstrekt voor deze vorm van Street Food, omdat ze gelijk getrokken worden met hotdogverkopers. En gezien de wachttijden voor bestaande plekken, zoals in het Vondelpark in Amsterdam, kunnen oplopen tot dertig jaar zullen we de komende decennia nog even moeten wachten met gezond & duurzaam Street Food.”

Wil je zelf zien welke mogelijkheden er zijn, dan kun je vanmiddag, tweede Pinksterdag, nog van 14.00 uur tot 22.00 uur (sfeer) proeven op het Food Truck Festival in Utrecht. Wat meteen opvalt is de grote diversiteit aan producten en enthousiaste culinaire specialisten. Dit past absoluut ook bij een sfeer zoals je die op een recreatiebedrijf wilt aantreffen. Een overzicht in beelden:

Meer informatie:
www.trek-utrecht.nl
Petitie Geef Street food een kans
Een overzichtspagina: http://foodtrucks.startpagina.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *