Extra belasting op leidingwater geschrapt

RECRON boekt belangrijk succes! Staatssecretaris Wiebes trekt maatregel rond de Belasting op Leidingwater in: zwembaden, sauna- en wellnessbedrijven en recreatiebedrijven besparen vele (tien) duizenden euro’s!

Eind 2013 is op initiatief van RECRON een stevige lobby op gang gekomen rond wijziging van de regeling rond Belasting op Leidingwater (BOL). Die wijziging hield in dat het tarief per m3 water werd verdubbeld en het belastingplafond (geen afdracht van belasting boven 300 m3 verbruik) werd opgeheven. Zwembaden, sauna- en wellnessbedrijven en recreatiebedrijven zouden daardoor tot vele (tien)duizenden euro’s per jaar meer voor deze belasting kwijt zijn.

Nadat RECRON zich bij de introductie van die plannen had verzekerd van de steun van de koepelorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland en een aantal andere getroffen branches, is in de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het overtuigen van het kabinet dat deze maatregel zijn doel (verduurzaming) volstrekt voorbij schoot en dat het resultaat voor bedrijven (ook in onze sector) in financieel opzicht zeer hard zou uitpakken.

Het eerste lobbyresultaat daarbij was een verzachting van de maatregel met een lager zogenaamd MKB-tarief (vanaf 300 m3) en de toezegging van de Staatssecretaris een nader onderzoek te doen naar de (nadelige) effecten in een aantal branches, waaronder de recreatiebranche. Met een aantal betrokken leden is vervolgens relevante informatie aangeleverd en zijn voorts opnieuw de argumenten aangeleverd om tot intrekking van de maatregel te komen.
Verder is steun gezocht en gekregen van Kamerleden. Door de medewerkers van RECRON en een aantal betrokken leden is veel energie gestoken in dit traject.

Het resultaat is ernaar: de staatssecretaris heeft zich laten overtuigen en trekt nu de maatregel in. Zwembaden, sauna- en wellnessbedrijven en recreatiebedrijven besparen hierdoor jaarlijks vele (tien) duizenden euro’s!

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *