Efteling en Hof van Saksen op podium met hun kindermenu

Tijdens de Horecava an afgelopen week wonnen De Efteling en Hof van Saksen respectievelijk zilver en brons in de wedstijd ‘Het Lekkerste Kindermenu 2014’. De hoofdprijs ging naar restaurant Touch Down op Schiphol. Zij nemen de titel over van Hof van Saksen, die in 2013 met de trofee naar huis ging.

De opgave
Opdracht van de vakwedstrijd “Het Lekkerste Kindermenu 2014” is het ter plaatse bereiden en serveren van minstens vijf identieke complete Kindermenu’s, bestaande uit een Plateservice gerecht met een zelf bereid vlees/vis component, groenten en een zelfgemaakt garnituur van aardappelen, rijst of pasta. (denk aan de schijf van 5).

Uitslag:
1. Daniëlle Touwslager van restaurant Touch Down op Schiphol
2. Jeroen de Zwart van restaurant De Efteling in Kaatsheuvel
3. Louis Tonkes van restaurant Hof van Saksen in Nooitgedacht

Bekijk hier onder de creaties. (klik voor een vergroting)

Meer informatie (ook over de andere wedstrijden): www.wedstrijden.nl/winnaars-lekkerste-kindermenu-2014

Gezondheidsdiscussie
Op het Jeugdjournaal wordt nog even doorgepraat over kindermenu’s. Gezondheid is natuurlijk belangrijk, maar kinderen willen wel graag hun frietjes behouden. Volgens de vereniging van restauranthouders is een kindermenu vaak hartstikke ongezond, omdat er friet bij zit. Onzin, zegt de vereniging voor professionele frituurders. Met friet is helemaal niets mis mee. Friet is van nature lekker en vooral een feest. Dat vindt ook 85% van de kinderen. Alleen het kan niet iedere dag feest zijn, voegt vakvereniging ProFri toe.

Meer informatie:
De discussie op het jeugdjournaal
www.weekvandefriet.nl (met o.a. de reactie van ProFri)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *