Efficiencyslag schoonmaak mogelijk dankzij nieuwe innovaties

Schone voorzieningen en een lekker fris ruikend toilet. Het zijn geen eigenschappen die op de voorpagina van je brochure staan. Maar als dit onderdeel niet in orde is, dan kun je vervelende kritiek verwachten op de beoordelingswebsites. Op de beurs Interclean (10 – 13 mei in de RAI) zijn volop innovaties te vinden die de schoonmaak beter en efficiënter maken.

Dankzij robots, apps en verbindende technologie kan er een efficiencyslag worden gemaakt in de schoonmaakbranche. Op de beurs Interclean wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwe technologie. In het innovatielab worden presentaties en workshops gegeven over innovatieve producten. Op de ‘Outdoor Cleaning Show’ en ‘High Pressure Demonstration Area’ krijgen de bezoekers zelf de kans om producten uit te proberen. En tot slot zijn er inmiddels 110 innovaties ingestuurd voor de innovatie award. De jury heeft inmiddels een shortlist gemaakt van 9 genomineerden voor de eindprijs.

torkEen van de innovators is Tork, het hygiënemerk van SCA. Zij laten zien hoe het Internet of Things het werkveld van schoonmakers en facility managers kan verlichten. Real-time data inzicht in toiletruimtes (met o.a. sensoren) leidt tot 77% minder dispensercontroles en ‘cleaning on demand’.

Meer informatie:
www.issainterclean.com
www.sca-tork.com/en/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *