Chinees bloemen/attractiepark als etalage voor Holland promotie

In 2015 wordt in de Chinese stad Chengdu het Nederlandse Flora Liefde Flower Park geopend. Het park is een afgeleide van het Nederlandse park de Keukenhof en zal volledig Nederlands ingericht worden met typisch Nederlandse kenmerken. Daarmee wordt ingespeeld op de toenemende populariteit van het “Nederlandse product” in China. Ook voor het Nederlands toeristisch bedrijfsleven liggen hier kansen. Waaordvoerder Ton van Marrewijk: “Het wordt, zeker in de tweede fase, meer een Nederlands toeristisch attractiepark. Daarin passen dan zeker typisch Hollandse attracties.”

Flora+Liefde+Flower+ParkjpgCrowdfunding
Voor de financiering van het restaurant, de kiosken en de souvenirwinkel is kapitaal nodig om het te verbouwen en de aanloopkosten voor te financieren. Hiervoor is Euro 200.000,- nodig. Dit bedrag wil men ophalen door middel van crowdfunding. Hiervoor is op het crowdfunding platform kapitaalopmaat.nl inmiddels een campagne gestart.

Reis door Nederland
De Nederlandse tuin zal Flora Liefde Flower Park gaan heten. Het doel van het park is om Holland in China te promoten door middel van bloemen, eten, sport en foto’s waarbij de bezoeker in enkele uren een reis door Nederland maakt. In het business model van het park wordt uitgegaan van een potentieel van 2 miljoen bezoekers per jaar. Met 30 miljoen consumenten in de nabije omgeving met een hoog besteedbaar inkomen is dit perspectief zeker aanwezig. Ter vergelijking: De Keukenhof heeft 1 miljoen bezoekers in een periode van 8 weken.

Nederlands eten
Voor de exploitatie van de catering en souvenirs is het echtpaar Camp Chan en Bart IJlst van het bedrijf BlessU aangetrokken. BlessU is een eetgelegenheid in de stad Chengdu met een volledig Nederlandse uitstraling en menukaart. Samen met de Nederlandse ondernemer Ton van Marrewijk zullen zij het restaurant, de kiosken en de souvenirwinkel gaan exploiteren. In het restaurant en de diverse kiosken op het park worden Nederlandse gerechten & snacks geserveerd. Denk hierbij aan pannenkoeken, poffertjes, bitterballen en kroketten met frites. Maar ook in de souvenirwinkel zullen typisch Nederlandse souvenirs verkrijgbaar zijn.

Chinese investeerders
Het initiatief voor de realisatie van dit park komt van een drietal Chinese investeerders en exploitanten. Eén van hen heeft negen jaar in Amsterdam gewerkt en is goed bekend met de Nederlandse cultuur, gewoontes en de taal. Het park is een bestaand natuurpark wat omgebouwd zal worden tot Flora Liefde Flower Park. Het park ligt in de nabije omgeving van Guanzhou (een stad met circa 15.000.000 inwoners), Hongkong en Macau. Het is goed en snel te bereiken via het openbaar vervoer en per vliegtuig. De stad Guanzhou is zeer goed ontwikkeld, mede door de Asian Games die er in 2010 zijn gehouden. Het park zal in de eerste fase 5 hectare groot zijn. Wanneer het park rendeert zal er snel gestart worden met fase twee en dat betreft het deel van het park wat aan het water ligt, waarbij onder andere ‘Volendam’ zal worden nagebouwd.

Participatie
Verscheidene Nederlandse bedrijven zullen als leverancier en partner optreden. Maar ook bijvoorbeeld Jan Guldemond, de man achter de Nederlandse Keukenhof (nu met pensioen), is als adviseur betrokken. Premier Rutte heeft het project ook bezocht en zijn enthousiasme voor het project betuigd en aangegeven dat dit park ook erg belangrijk is voor de PR van Nederland. Ton van Marrewijk laat weten dat er inmiddels ook gesprekken zijn geweest met het NBTC.

Meer informatie? Bezoek de website van Kapitaal Op Maat https://www.kapitaalopmaat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *