Bungalows, aangesloten op eigen rioolstelsel, moeten apart rioolheffing betalen

Het hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de gemeente Rijssen-Holten voor de bungalows op een vakantiepark terecht 56 aanslagen rioolheffing heeft opgelegd aan de parkeigenaar. Het maakt niet uit dat de bungalows niet beschikken over een eigen gas-, water- of elektriciteitsaansluiting.

Het bungalowpark bestaat uit 56 afzonderlijke bungalows, een dienstwoning en centrale voorzieningen. De bungalows worden telkens voor een korte periode verhuurd. De bungalows beschikken niet over afzonderlijke energie- en watermeters. Ze zijn aangesloten op het eigen rioleringsstelsel van het park dat op zijn beurt weer is aangesloten op het gemeentelijke rioleringsstelsel. In geschil is of de heffingsambtenaar van de gemeente Rijssen-Holten het park terecht heeft onderscheiden in 58 percelen en even zovele aanslagen in de rioolheffing heeft opgelegd.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat bungalowparkeigenaar terecht 58 aanslagen rioolheffing heeft gekregen. Naast de dienstwoning en de centrale voorzieningen vormen de 56 bungalows afzonderlijke percelen als bedoeld in de verordening rioolheffing van de gemeente. Dat de bungalows niet beschikken over een eigen gas-, water- of elektriciteitsmeter doet aan het voorgaande niet af, nu de bungalows afsluitbaar zijn en over voldoende voorzieningen beschikken. Van een onredelijke of willekeurige heffing is geen sprake, ook niet indien de eigenaar slechts € 7800 zou hebben moeten betalen (in plaats van € 13.456) indien het park als één perceel aangemerkt zou worden. Met betrekking tot het gelijkheidsbeginsel heeft de parkeigenaar ten slotte niet aannemelijk gemaakt dat de gemeente vergelijkbare bungalowparken anders heeft behandeld. Het beroep op het gelijkheidsbeginsel faalt daarom.

Bron: Accountancynieuws.nl (op deze pagina staat ook de officiële uitspraak – in een bijlage – vermeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *