Brainstormen met onbekenden

En plots hadden we dan via twitter van Saskia een prachtig aanbod gekregen: “Zal ik met een groep mensen op jouw camping komen brainstormen?’ Natuurlijk, wat een geweldig aanbod, wat super!

brainstormMaar zelfs Saskia had ik nog niet eerder in het “wild” ontmoet, ik had niet eens een idee wie dan de rest van de groep zouden zijn…..Als ondernemer heb je aan twee dingen altijd een tekort:

  • een tekort aan kritische massa
  • een tekort aan ideeën

Hoe mooi is het dan dat je die twee dingen tegelijkertijd in je schoot geworpen krijgt door een groepje mensen, die deze twee hiaten voor je willen oplossen! We prikte een datum en we ontwikkelde wat vragen.
En dan komen ze aan en binnen een fractie van een seconde voelde het al zo geweldig goed, ik had zomaar de crème de la crème van Friesland aan ons tafeltje zitten. En ze waren er allemaal belangeloos, gewoon omdat ze het gaaf vonden!

We hebben het gehad over onze droomgast, over de toekomst van het kamperen, hoe je je verhaal in de etalage zet, over nieuwe producten en diensten die we op onze camping kunnen toepassen. En weet je wat nu zo mooi is, ze willen allemaal graag terug komen om hier zelf te komen kamperen. Ik ga ze dus nog eens zien en ook dan willen ze nog eens kritisch kijken naar onze camping.

Natuurlijk had ik een verwachting, niet heel sterk maar toch. Natuurlijk had ik er vooraf ook al een goed gevoel bij, anders begin je er niet aan! Maar, ik heb genoten van elke minuut, de tijd vloog en de nieuwe ideeën vlogen ook binnen. Maar zeker ook de kritische vragen hebben me geholpen om nog sterker te kunnen koersen.
Ik kan het je van harte aanbevelen: Ga brainstormen met een onbekende, want een ding weet je zeker;
“Ik weet wat, jij weet wat……maar samen weten we meer!”

Saskia, bedankt voor het initiatief om samen met ons en Hanneke, Flip en Jeroen om te mogen brainstormen! En mocht jij ook een grassprietverhuurder zijn, grijp de kans om te brainstormen met onbekende! Ik ben benieuwd naar je ervaring, wees welkom, de polletjes Watersport camping Heeg

https://www.facebook.com/campingheeg

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *