Begeleiding studenten levert bedrijven geld op

Bedrijven die een leerling of student een stage- of leerwerkplek aanbieden krijgen per 1 januari 2014 een vergoeding voor de gemaakte begeleidingskosten vanuit de Subsidieregeling praktijkleren.

lerenBedrijven krijgen de gemaakte begeleidingskosten gedeeltelijk vergoed. Deze vergoeding komt vanuit de Subsidieregeling praktijkleren. Agentschap NL voert de regeling uit. Het is een financiële stimulans voor bedrijven om stage- en leerwerkplekken aan te bieden. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt het geld beschikbaar.
Voor wie ondersteuning?

Deze regeling ondersteunt kwetsbare groepen en jongeren die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.
Daarnaast ondersteunt de regeling studenten die een opleiding volgen in sectoren waar personeelstekorten ontstaan. Ook wetenschappelijk personeel dat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie valt onder deze regeling.
Uitvoering

Meer informatie voor bedrijven vindt u op www.agentschapnl.nl/praktijkleren. De digitale aanvraag voor subsidie gaat per studiejaar en dienst u achteraf in. Na goedkeuring van de aanvraag keert Agentschap NL het subsidiebedrag na afloop van het studiejaar uit. Bedrijven die al een student of leerling begeleiden hebben alle gegevens voor een goede aanvraag al in bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *