Thema ‘Architectuur en water’ staat centraal op Architect@Work

Water heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op mensen. Dat zien we in de recreatiesector op verschillende manieren terug. Tijdens het congres Architect@Work op 14 en 15 september in Rotterdam staat ‘architectuur & water’ centraal. Op woensdag de 14e komt het thema ‘water in de stad’ aan bod; op de 15e wordt ‘wonen op het water’ besproken.

Green Star - floating hotel - Maldives - Dutch Docklands International
Green Star – floating hotel – Maldives – Dutch Docklands International
Een van de sprekers is Koen Olthuis van Waterstudio.nl (15 spt / 17.30u): “Onze steden zijn ongelofelijk inflexibel. De oplossing kan worden gevonden in drijvende gebouwen en bouwblokken. In een drijvende stad kun je, wanneer de vraag verandert, de drijvende platforms eenvoudig anders neerleggen of een platform toevoegen of weghalen.” Met Waterstudio.NL ontwerpt Koen Olthuis over de hele wereld drijvende stukken stad, van woningen tot hotels.

Ook de Waterpleinen van ‘De Urbanisten’ (lezing 14 september om 14.30 uur) spreekt tot de verbeelding. Met name in stedelijke gebieden ontstaan steeds vaker problemen bij zware regenval. Het water kan dan niet snel genoeg weg en veroorzaakt problemen. Een stelsel van bassins zorgt voor de oplossing van wateropvang, maar brengt ook een aantrekkelijke dynamiek en speelse mogelijkheden naar een wijk. De eerste twee waterpleinen zijn inmiddels al gerealiseerd in Rotterdam.

Meer informatie (het hele programma + inschrijven): www.architectatwork.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *