Arbeidsmigranten ook doelgroep op uw recreatiebedrijf?

Platform31 zoekt nieuwe experimentpartners die zich bezig houden met de huisvesting van arbeidsmigranten. In 2011 is de SEV|Platform31 gestart met vijf projecten die verschillende vormen van huisvesting onderzoeken en uitvoeren. Er wordt steeds beter en steeds actiever gewerkt aan meer en betere huisvesting voor arbeidsmigranten, maar er moet nog veel gebeuren. 

zakentoeristen VVP3 thema’s, 30 experimenten
In het nieuwe experiment ‘Versnellen huisvesting arbeidsmigranten’ zoekt Platform 31  minimaal 15 tot maximaal 30 experimentpartners die een huisvestingsproject willen realiseren en waarbij het project startklaar is met nog maar 1 of 2 belemmeringen. Deze belemmeringen hebben te maken met de onderwerpen beheer, financieringsmodellen en draagvlak. Uit lopende experimenten blijkt dat de meeste belemmeringen te maken hebben met deze onderwerpen.

Het experiment wordt als volgt ingericht:

  • Versnellingskamer: Er wordt gestart met de zogenaamde Versnellingskamer. Met de betrokken partijen zoals gemeenten, arbeidsinstellingen en aanbieders van woningen wordt het thema en haar vraagstukken benaderd vanuit de verschillende rollen. Deze verschillende rollen, belangen en urgenties zijn belangrijk om van te voren in kaart te brengen. De Versnellingskamer is een methodiek om dit proces te versnellen.
  • Thematafels: Er worden drie thematafels ingericht aan de hand van de thema’s Financiering, Beheer en Draagvlak (binnen de organisatie van de gemeente en ook de omgeving). Deze thematafels komen in het traject drie keer bij elkaar. In de startfase, wanneer de uitvoering start en bij de evaluatie.

De aanmeldtermijn sluit op 17 oktober

Meer informatie: www.platform31.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *