2-Daagse waterstudiereis ‘Waterfun Experience Tour’

Op dinsdag 4 en woensdag 5 februari 2014 organiseert Pleisureworld voor het eerst een 2-daagse waterstudiereis ‘Waterfun Experience Tour’. Tijdens deze twee dagen worden er tien unieke waterattracties bezocht waarbij de ondernemer de kans krijgt een kijkje achter de schermen te nemen bij zwembaden en waterattracties.

Waterglijbaan Marveld
Waterglijbaan Marveld

Inzicht in trends en ontwikkelingen
Tijdens de tweedaagse studiereis wordt de ondernemer door middel van presentaties en rondleidingen bij een tiental interessante en bijzondere locaties op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de waterrecreatiebranche, waaronder de toenemende interesse voor alles wat zich afspeelt rondom zwembaden, sprayparken en waterspeeltuinen.

Inspiratie opdoen
Er wordt een bezoek gebracht aan een tiental natte en bijzondere locaties. Een aantal uit het oog springende locaties die we tijdens de studiereis bezoeken zijn o.a.: Marveld Recreatie die afgelopen jaar de bijzondere waterattractie Crazy Cone heeft geïnstalleerd in zijn zwembad. Het nieuwe Aquaventura slidepark in Attractiepark Hellendoorn, het eerste pretpark met een apart waterglijbanengedeelte in de openlucht. Maar ook de Scheg in Deventer heeft een geheel nieuw en uniek concept gelanceerd en is hiermee het eerste winters gethematiseerde zwemparadijs van Nederland dat de moeite waard is om een bezoek aan te brengen!

Aquaventura Hellendoorn
Aquaventura Hellendoorn

Verbreden van het netwerk
Daarnaast is de tweedaagse studiereis de ultieme mogelijkheid om het netwerk te verbreden. Diverse belangrijke relaties en beslissers uit de branche van (water)recreatie en toerisme nemen deel aan de studiereis. Tevens wordt er een bezoek gebracht aan de meest bijzondere en unieke ondernemers uit de (water)recreatiebranche.

Een ‘gewoon’ zwembad met een enkele springplank of glijbaan is niet meer voldoende. Het rendement van de traditionele (gemeentelijke) zwembaden staat onder druk. Enerzijds door de afnemende attractiewaarde en anderzijds door bezuinigingen. Aantrekkelijk maken van het toeristisch product door te investeren in bijzondere waterattracties is een logisch gevolg aangezien het zwembad altijd tot de top drie belangrijkste elementen behoort van aanwezige basisvoorzieningen.

Deze ontwikkelingen en de toenemende interesse ten aanzien van waterrecreatie heeft er toe geleid dat er naast de reguliere studiereis voor het eerst dit jaar een speciale studiereis wordt georganiseerd met het thema: ‘water’: de #2Daagse ‘Waterfun Experience Tour’.

Meer informatie: pleisureworld.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *