12 leden HISWA-RECRON bieden huisvesting arbeidsmigranten aan

De Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) gaat samenwerken met branchevereniging HISWA-RECRON voor het realiseren van noodhuisvesting voor arbeidsmigranten. Daarmee wil de ABU rbeidsmigranten helpen aan een veilige woonomgeving die voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en Kabinet.

De ABU helpt zijn leden om in contact te komen met HISWA-RECRON-leden. De eerste twaalf recreatieondernemers hebben zich al gemeld. Door het nationale huisvestingstekort voor arbeidsmigranten en de coronarichtlijnen is de huisvesting van arbeidsmigranten de laatste weken onder grote druk komen te staan. De ABU heeft het veilig wonen en werken van arbeidsmigranten als prioriteit nummer 1 verklaard. Sinds de start van de coronacrisis doen werkgevers en aanbieders van huisvesting wat zij kunnen om arbeidsmigranten zo goed als mogelijk te spreiden over de beschikbare huisvesting en quarantainelocaties vrij te maken voor zieke mensen.

Een woordvoerder van de ABU ligt toe: “Veel arbeidsmigranten werken in de zogenaamde kritische sector (zoals voedselvoorziening). Ondanks de coronacrisis zijn er nog altijd veel buitenlandse arbeidskrachten in Nederland werkzaam.”

Ook de ABU is er daarmee bij gebaat dat de vakantieparken niet verplicht op slot gaan. Zoals eerder aangegeven, hebben de meeste vakantieparken in de crisistijd een heel nieuwe doelgroep gekregen. Door de sluiting van de centrale voorzieningen is een park minder aantrekkelijk voor vakantie. De locaties kunnen nog altijd prima functioneren als verblijf voor mensen die (tijdelijk) een ander onderkomen nodig hebben, bijvoorbeeld i.v.m. quarantaine of een drukke thuissituatie.

meer informatie: www.abu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *