Ondanks koopkrachtcrisis meer vakantieplannen voor komende zomer

Vergeleken met vorig jaar willen meer Nederlanders komende zomer op vakantie. Vooral buitenlandse vakanties zijn populair. Als gevolg van de gestegen prijzen / dalende koopkracht verwachten Nederlanders tijdens hun vakantie minder geld uit te geven. Dit blijkt uit grootschalig consumentenonderzoek dat Trends & Tourism recent heeft uitgevoerd naar vakantieplannen van een week of langer voor komende zomer.

Zo’n driekwart van de Nederlanders wil op vakantie

Zo’n 75% van de Nederlanders wil komende zomer beslist/waarschijnlijk op vakantie gaan. Zo’n 13% twijfelt nog en 13% verwacht niet te gaan. Vorig jaar lag het aandeel Nederlanders met plannen voor een zomervakantie nog op 68%. Vooral jongeren en hoger opgeleiden willen er komende zomer op uit trekken (85 resp. 83%).

Buitenland weer populairder dan eigen land

Van de Nederlanders met plannen voor komende zomer wil twee derde naar het buitenland, 25% kiest voor eigen land en 8% heeft nog geen keuze gemaakt tussen eigen land en het buitenland. In een vergelijkbare meting vorig jaar lag het aandeel dat naar het buitenland wilde nog op zo’n 50%. Spanje (17%), Frankrijk (12%), Griekenland en Italië (elk 9%) zijn komende zomer de populairste buitenlandse bestemmingen.

Tijdens vakantie zuiniger aandoen

Van de Nederlanders met plannen voor komende zomer geeft zo’n 60% aan dat de gestegen prijzen / dalende koopkracht invloed heeft op hun vakantieplannen voor komende zomer. Minder uitgeven op de vakantiebestemming wordt daarbij het meest genoemd (26%).

Bron en meer informatie: www.trends-tourism.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *