Oestour wint de Zeeuwse Innovatieprijs Toerisme 2012

Op 21 november werd de winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Toerisme gekozen tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag in Hotel Westduin. Het publiek koos de winnaar uit een drietal genomineerde projecten. Door een deskundige jury waren drie projecten genomineerd, te weten Oestour, De wrakken van Scharendijke en Kanoa Wereldspelen. Deze projecten zijn volgens de jury uniek en gericht op beleving.

Oestour

De drie genomineerde projecten kregen de gelegenheid om in een korte presentatie het aanwezige publiek te overtuigen van hun project. Vervolgens bracht het aanwezige publiek hun stem uit op hun favoriete project en koos Oestour als de winnaar van de Innovatieprijs Toerisme 2012.

De prijs werd uitgereikt door de gedeputeerde Recreatie en Toerisme van de Provincie Zeeland, dhr. S.J. Heijning, en de juryvoorzitter, dhr. D.J. Verstand. De prijs bestond uit een cheque van €5.000 en een kunstwerk van Zeeuwse bodem.

Oestour
Oestour is een eendaagse workshop waarbij een gids je laat zien hoe je oesters kunt rapen en waar je op moet letten. Vanaf een strand aan de Oosterschelde neemt hij je mee naar een plek waar bij laag tij de oesters droog vallen en je je emmer kan vullen met deze delicatessen. Na anderhalf uur in de frisse buitenlucht wordt het werkveld verruild voor het nabij gelegen restaurant.
meer informatie: http://oestour.marcelschouwenaar.nl/

Een omschrijving van de andere twee genomineerde innovaties:

De wrakken van Scharendijke – Stichting Kunstrif Zeeland
Sinds 2011 is Zeeland drie duikattracties rijker. Het betonnen, zestig meter lange schip Le Serpent en de twee kleine schepen De Rat en De Zeehond zijn in het Grevelingenmeer afgezonken om daar dienst te gaan doen als duikwrak voor zowel gevorderde- als beginnende duikers.

Kanoa Wereldspelen – Kanoa Buitensport & Recreatie
Tijdens de Kanoa Wereldspelen (te realiseren in voorjaar 2013) maak je op een plezierige wijze kennis met zes buitengewone volkeren. Ieder volk heeft zijn eigen verhaal, leefomgeving en gewoontes. Door middel van avontuurlijke activiteiten worden de talenten, opmerkelijke kenkenmerken en waarden van deze mensen beleefd.

Bron: provincie Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *