Nuth als voorbeeldgemeente voor de paardensport

De gemeente Nuth wil een voorbeeldgemeente zijn voor de paardenhouderij. Zij ziet hierin een kans om sport, economie en recreatie bij elkaar te brengen in het groene hart van Zuid Limburg. Het is niet de eerste regio die zich richt op deze interessante doelgroep van het paardentoerisme.

In het nieuwe bestemmingsplan buitengebied wordt rekening gehouden met de wensen van de sectoren, ook van de paardenhouderij. De woordvoerder van de professionele paardenhouders in Nuth, Jo Bemelmans, wil net als de LLTB vakgroep paardenhouderij dat in het nieuwe bestemmingsplan voldoende ruimte is voor ontwikkeling van de paardenhouderij.

We kunnen anno 2012 niet om het begrip duurzaamheid heen. Paardenhouders zullen als echte ondernemers ook moeten werken aan hun eigen omgeving. Landschappelijke inpassing, rekening houden met anderen die wonen, werken en leven in het buitengebied en last but not least het welzijn van de paarden. In het nieuwe bestemmingsplan komen alle ideeën samen.

De LLTB afdeling Mergelland wil paardenhouders kennis laten te nemen van de herziening van het bestemmingsplan buitengebied en hen de kans bieden hun visie kenbaar te maken. De LLTB is als belangenbehartiger voor ondernemers in het buitengebied. Door paardenhouders samen te brengen wordt duidelijk waar de kracht zit om samen met de gemeente Nuth de gemeenschappelijke ambitie tot haar recht te laten komen.
Bent u paardenhouder en is uw (hobby-)bedrijf gevestigd in het buitengebied van de gemeente Nuth, dan bent u welkom op de bijeenkomst die plaatsvindt op maandag 19 maart 2012 in Manege Bemelmans, Vaesrade 2-4 te Nuth, aanvang 19.45 uur.
Ook belangstellende bewoners van het buitengebied kunnen de informatieavond bijwonen.

Op deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de ambitie van de gemeente om een voorbeeldgemeente te zijn en over de procedure van de herziening van het bestemmingsplan buitengebied. Vervolgens gaan we met u in gesprek om van u te horen wat u vindt van de paardenhouderij in uw eigen omgeving. Waar ligt de uitdaging? In de uitbreiding van het ruiterroutenetwerk of juist in de verruiming van uitbreidingsmogelijkheden op de eigen bouwkavel. Is er nog meer vraag naar (overdekte) rijbanen of willen we op bepaalde plaatsen concentreren en specialiseren?

Bron: Limburgse Land en Tuinbouwbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *